fbpx
Image
Image

Minimumtarieven voor zzp’ers aan de onderkant van de arbeidsmarkt.

Alleen voor prijsafspraken gemaakt door zelfstandigen aan de onderkant van de arbeidsmarkt kan ACM een uitzondering maken. Om iets van bescherming te creëren voor amper rondkomende freelancers, zeggen Hellingman en Canoy.

Tot nu toe zochten vakbonden, maar ook werkgeversorganisaties en verschillende politieke partijen de oplossing voor de problematiek aan de onderkant van de zzp-markt in verplichtingen, zeggen Canoy en Hellingman. “Een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering bijvoorbeeld. Of het verplicht sparen voor een pensioen. Die verplichtingen slaan elke vorm van flexibiliteit dood”, aldus Hellingman.

Ook minister Wouter Koolmees van sociale zaken zinspeelt al enige tijd op minimumtarieven voor karig verdienende freelancers. Strijken ze minder dan 15 euro per uur op en werken ze langdurig voor dezelfde opdrachtgever, dan horen ze eigenlijk in loondienst, zo staat in zijn plannen. Maar in een brief die de minister in november vorig jaar de deur uit deed, lijkt de Europese Commissie voor de uitvoering van dat plan van Koolmees een stokje te steken.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page