fbpx
Image
Image

ASR stoïcijns onder pennenvrucht Willem Bol

Voormalige televisieproducent en -presentator Willem Bol presenteerde en signeerde gisteren zijn boek Costen ende Baeten in Amsterdam. Hoewel het boek bol staat van de beschuldigingen aan het adres van Generali en haar nieuwe moeder ASR, wil de laatste verzekeraar inhoudelijk niet reageren op de kwestie die draait om een gestaakte AO-uitkering aan Bol wegens vermeende fraude. De rechtsgang spreekt volgens een woordvoerder van ASR boekdelen.

ASR stoïcijns onder pennenvrucht Willem Bol
Voor de presentatie van het boek hadden Bol en zijn uitgever Marianne Vork (NAU) boekhandel Scheltema in hartje Amsterdam uitgekozen. Op de vierde etage van het boekenpaleis luisterden zo’n 50 mensen -familie, vrienden, oud-collega’s, leden van de Facebookcommunity Slachtoffers van Generali/ASR, naar de inleidende woorden van Vork en Simone Bol, de echtgenote van. Zij sprak de hoop uit dat de “terreur zou stoppen”, waarna ze het woord gaf aan haar man.

Slepende ruzie
Willem Bol zelf brak herhaaldelijk bijna in zijn toespraak, met name toen hij vertelde over de impact die de slepende ruzie met Generali heeft gehad op zijn gezin. Of toen hij vertelde over de vrienden die hij de afgelopen jaren kwijt is geraakt, soms door overlijden, maar vaker nog door vervreemding. Hij besloot zijn toespraak dan ook met een citaat van Olie B Bommel waarin over de eenzaamheid die in een lange strijd vaak opdoemt.

‘Individu gemangeld’
Volgens René Graafsma, ook aanwezig bij de presentatie en nog altijd actief bij de procedurebegeleiding in het woekerpolisdossier, is het centrale woord in het dossier Bol ‘juridificering’. “Door de overmacht van verzekeraars in dit soort dossier wordt het individu zodanig gemangeld dat je alleen maar kunt verliezen. Terwijl ik er zeker van ben dat Bol integer heeft gehandeld.”

‘Interpretatie door heer Bol’
ASR geeft in een reactie aan niet inhoudelijk te willen reageren op het boek. Woordvoerder Daan Wentholt: “Het boek van de heer Bol lijkt op een uiteenzetting van gebeurtenissen zoals hij die persoonlijk heeft ervaren. Wij constateren dat er voor ons geen reden is om te reageren op de interpretatie door de heer Bol van gebeurtenissen en zijn conflicten met diverse instanties. Er is hierover wat ons betreft de afgelopen jaren al genoeg gezegd in de rechtszaal. De openbare uitspraken die tot dusver zijn gedaan in deze zaak spreken voor zich.”

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page