fbpx
Image
Image

Stress onderzoek: notarissen staan onder druk

 Het stressniveau bij notarissen (44,2 procent) is aanzienlijk hoger dan bij andere beroepsgroepen, zoals tandartsen (29 procent), fysiotherapeuten (31 procent), huisartsen (33 procent) en advocaten (35 procent). Aldus Movir. "Een 50-urige werkweek is voor een op de drie de standaard. In de leeftijdscategorie 35-45 jaar werken notarissen gemiddeld 65 uur per week", aldus de aov-verzekeraar.

"Notarissen zijn over het algemeen erg dienstverlenend en perfectionistisch. Bijna twee op de drie ervaart dan ook regelmatig, vaak of altijd de druk om te moeten voldoen aan verwachtingen van anderen",  aldus Tom Baken, manager Marketing & Sales bij Movir. "Op tijd afstand nemen, ontspannen en balans vinden tussen privé en het werk is noodzakelijk om ook op de lange termijn gelukkig te zijn in het werk."

Steeds meer mensen hebben een burn-out

15 procent van de Nederlandse vrouwen zegt een burn-out te hebben of te hebben gehad. Twee jaar geleden was dit nog 9,4 procent. Het aantal opgebrande of overspannen mannen steeg in diezelfde periode van 6 naar 9 procent. Dat blijkt uit het Nationaal Salaris Onderzoek 2017, een initiatief van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit. Ook uit de CBS- en TNO-cijfers blijkt dat het aantal mensen met een burnout groeit.

Stress ook grote risicofactor bij notarissen
Hebt u het gelezen in de special Werken in het Notariaat van december 2017? Bijna de helft van de zelfstandige notarissen zegt dat hij of zij geen goede balans ervaart tussen werk en privé. Bij notarissen in loondienst (kandidaat-notarissen en toegevoegd notarissen) is dat ongeveer een derde, bleek uit onderzoek gedaan door organisatieadviesbureau

Voorkom dat u arbeidsongeschikt wordt. Dat kan u vroegtijdig inzicht hebt in uw situatie. Elke levensfase kent zijn eigen vraagstukken.  Waarschijnlijk gebeurt er van alles in uw privéleven, wordt u opgeslokt door de hectiek van alledag en hebt u nauwelijks tijd voor uzelf. Door hier even bij stil te staan wordt u bewust van uw persoonlijke aandachtspunten.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page