fbpx
Image
Image

Slechts een derde van de zelfstandige bouwvakkers verzekert zich tegen ziekte of ongevallen

Slechts een derde van de zelfstandige bouwvakkers verzekert zich tegen ziekte of ongevallen. Zeven jaar geleden was dit nog bijna 43 procent, terwijl het aantal zelfstandigen in de bouw is toegenomen. Dat schrijft Trouw op basis van CBS-cijfers. Via AOV BOUW lukt het wel je makkelijk, snel en betaalbaar te kunnen verzekeren. Ook via AOV-zzp.nl

'SCHRIJNEND'Hoge premies, maar ook weigerachtige verzekeraars zorgen ervoor dat steeds minder zzp'ers in de bouw een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, zeggen verzekeringsmaatschappijen en belangenclubs tegen de krant.

Maarten Post van Stichting ZZP Nederland noemt de cijfers schrijnend. De onverzekerde bouwvakker die door ziekte of een ongeval niet aan het werk kan, komt in de bijstand terecht. Vaak tot aan zijn pensioen. „Dat kan soms wel tien jaar duren."

VERPLICHTE VERZEKERING?Zowel de verzekeraars als de zzp-belangenclubs en werkgeversorganisatie AWVN noemen het groeiend aantal onverzekerde bouwvakkers „maatschappelijk onwenselijk". AWVN stelde een aantal weken geleden voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden verplicht te stellen. Verzekeraars en zzp-organisaties richten zich liever op omscholing en het voorkomen van arbeidsongeschiktheid.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page