fbpx
Image
Image

Tussenpersoon niet verantwoordelijk voor gezondheidsverklaring

Tijdens de behandeling van de Kifid-zaak wordt niet duidelijk of de consument of de tussenpersoon de gezondheidsverklaring heeft ingevuld. De uitspraak geeft evenmin uitsluitsel over wat de adviseur in het eerste gesprek precies heeft verteld over de mededelingsplicht. Volgens de Geschillencommissie staat echter wel vast dat de consument die verklaring heeft ondertekend.

Vastleggen in dossier
De klager heeft volgens de commissie ten onrechte vertrouwd op algemene informatie uit het eerste oriënterende gesprek. “Van Tussenpersoon kan niet worden verlangd dat hij informatie over het medische verleden die Consument ongeveer een jaar eerder tijdens een algemeen, oriënterend gesprek aan hem had meegedeeld, onthoudt of vast legt in een dossier en bij het adviesgesprek in 2014 weer ter sprake brengt”, aldus de uitspraak. “Ook indien Consument afging op de mededeling van Tussenpersoon in het oriënterend gesprek – dat een medisch verleden van meer dan 10 jaar geleden geen probleem vormt – had hij geen gegronde reden om ‘nee’ te antwoorden op de vraag naar zijn medisch verleden.”

Als de man twijfels had, had hij zijn adviseur moeten herinneren aan het eerste gesprek en moeten nagaan hoe hij de vraag over het medische verleden moest opvatten. De klager eiste vergoeding van de misgelopen uitkering en de toekomstige schade. De Geschillencommissie wijst die vordering in een bindend besluit af.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page