fbpx
Image
Image

Triodos Bank voorziet broodfondsen van nieuw type rekening


Triodos Bank heeft een maatwerkrekening ontwikkeld voor broodfondsen. De bank is momenteel de enige partij die een dergelijke voorziening aanbiedt. Broodfondsen konden al langer terecht bij Triodos, maar kregen dan toegang tot een rekening die niet speciaal was ingericht voor het broodfonds en veel handmatig werk met zich mee bracht voor de bank. Nederland telt momenteel 425 broodfondsen met bij elkaar zo’n 17.500 leden.

Triodos Bank voorziet broodfondsen van nieuw type rekening
In een broodfonds zetten twintig tot vijftig zelfstandigen geld opzij op een eigen rekening. Daarmee bouwen ze een buffer op om een zieke deelnemer in het fonds maximaal twee jaar met schenkingen te kunnen ondersteunen. De buffer blijft eigendom van degene die inlegt, maar het is niet de bedoeling dat je er je lunch mee afrekent op het terras. Bankpassen werden dus wel geautomatiseerd opgestuurd, maar niet met het doel hem te gebruiken.

“Die wereldpas wordt nu niet meer verstuurd”, zegt Marije Anten van Triodos. “Als iemand klant wordt via een broodfonds, regelen we dat nu ook helemaal papierloos.”

Arbeidsongeschikt
Volgens het CBS telt Nederland ongeveer 1,5 miljoen zelfstandigen. Iets meer dan een procent  is daarvan aangesloten bij een broodfonds. Het percentage zzp’ers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering bedraagt ongeveer 38 procent. Uit recent onderzoek van ZZP Barometer blijkt dat een kwart van de zelfstandigen wel overweegt om dit jaar nog een aov te sluiten.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page