fbpx
Image
Image

Adviseur heeft recht op overeengekomen honorarium

 Ook al waren zij niet tevreden over de dienstverlening van hun adviseur, laat de Geschillencommissie Financiële Dienstverlening (Kifid) consumenten toch de overeengekomen advieskosten van 850 euro betalen (uitspraak 2018-477).

De consumenten sloten op 1 augustus 2017 met de adviseur (Het Nederlands Hypotheken Netwerk) een opdracht tot advies en bemiddeling in verband met het oversluiten van een hypotheekovereenkomst. Volgens de consumenten leverde de adviseur daarna 'broddelwerk' en wilden zij niet langer door hem geholpen worden.

Volgens artikel 7:408 van het Burgerlijk Wetboek mocht de overeenkomst van opdracht door de consumenten worden opgezegd. In de overeenkomst was echter bepaald dat de consumenten in een dergelijk geval kosten verschuldigd zijn van 850 euro. In beginsel, aldus de Commissie, zijn de consumenten daarom de overeengekomen advieskosten van 850 euro verschuldigd.

De Commissie merkt op dat er "in die omstandigheden geen aanleiding bestaat de advieskosten te matigen. Daarvoor zou vereist zijn dat het naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar zou zijn dat Adviseur aanspraak houdt op het gehele honorarium. In de gegeven omstandigheden is voor het – overigens niet buitensporige – honorarium van 850 euro een financieel rapport aangeleverd. Nadat Consumenten hun onvrede uitspraken over de gemaakte fouten in het initiële rapport heeft Adviseur dat rapport binnen bekwame tijd hersteld. De Commissie acht de gemaakte fouten niet van dien aard, dat daar een vergoeding van advieskosten aan verbonden zou moeten worden. Bovendien is niet gebleken dat er door toedoen van Adviseur bepaalde termijnen niet gehaald zijn, waardoor Consumenten schade hebben geleden".

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page