fbpx
Image
Image

"ASR zal naar Vivat kijken, maar niet tegen elke prijs’

Slechte risico’s analyseren
“Daarnaast gaan we alle portefeuilles langslopen om te kijken waar er slechte risico’s zitten. In overleg met het intermediair zullen we kijken hoe we die kunnen verbeteren”, licht Baeten toe. Dat kan volgens hem leiden tot premiestijgingen voor die risico’s, of het afstoten ervan. “Als de prijs die wij berekenen hoger is dan de klant wil en kan betalen, kunnen we die risico’s niet verzekeren. Het is nu nog te vroeg om hier al iets over te zeggen. We gaan eerst met alle volmachtnemers in gesprek over het verbeteren van de risico’s.”

100 mensen gebruiken sociaal plan
Eenmalig boekte ASR kosten van € 15 miljoen voor een sociaal plan. Honderd medewerkers van Generali hebben volgens de ceo zelf gekozen niet mee te verhuizen naar ASR. Voor nog eens 70 krachten is een andere baan gevonden, meestal binnen ASR, voor een enkeling elders. In totaal groeide het werknemersbestand van ASR met 300 fte.

Volgend jaar moet de integratie van Generali grotendeels worden voltooid. Alle uitvaartpolissen zijn al naar het ASR-platform gemigreerd. In de eerste helft van 2019 moet de gehele schadeportefeuille overgezet zijn, en later ook het leven-bestand. Voor pensioen neemt ASR iets langer de tijd. De verzekeraar verwacht de integratie daarvan snel na 2019 ook afgerond te hebben.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page