fbpx
Image
Image

Is Willem Bol zijn AOV-uitkering onrechtmatig beëindigd door Generali / ASR... of niet?

Uitkering gestaakt
In die brief waarmee Van Leer aan Bol aangeeft dat de uitkering wordt gestaakt verwijst de directeur schade van Generali naar het eerder vonnis van de rechtbank waarin de rechter stelt dat de uitkering dient te worden hervat totdat de arbeidsongeschiktheidsverzekering is geëindigd of in rechte vaststaat dat [eiser sub 1] geen, althans voor een lager bedrag, recht heeft op deze arbeidsongeschiktheidsuitkering. In plaats van geëindigd gebruikt Van Leer echter beëindigd. Volgens Bol heeft Van Leer dit bewust gedaan. Hierdoor zou Generali een reden hebben gecreëerd om de uitkering te staken, terwijl volgens Bol op dat moment niet in rechte vaststond dat hij er geen (of minder) recht op had.

‘Eenvoudig te rectificeren’
Nadat de officier van justitie eind 2017 aangeeft dat hij geen aanleiding ziet om vanwege de vermeende valsheid in geschrifte een strafzaak te beginnen tegen Generali en/of van Leer, begint Bol een artikel 12 procedure om alsnog vervolging af te dwingen. De beklagkamer van het gerechtshof Amsterdam liet echter onlangs aan de oud-quizmaster weten dat ook zij niets ziet in vervolging. Het hof geeft aan dat Bol wat haar betreft niet heeft onderbouwd wat de gevolgen zijn van een “ (eenvoudig te rectificeren) verkeerde weergave van een woord uit een vonnis” en waarom er sprake zou zijn van valsheid geschrifte. Ook is volgens de beklagkamer niet onderbouwd waarom Generali de eer en goede naam van Bol zou hebben aangetast.

Nieuwe eigenaar ASR
In een aangetekende brief aan ASR-CEO Jos Baeten stelt Bol dat hij niet anders kan dan zich berusten in de beslissing van het Hof. Wel verzoekt hij ASR, die hij als nieuwe eigenaar van Generali ook als eigenaar van diens conflict met de verzekeraar ziet, om de “verkeerde weergave” in de brief van het najaar van 2014 alsnog te rectificeren. Daarmee wordt volgens Bol bekrachtigd dat Generali op dat moment de polis niet had mogen beëindigen en heeft hij met terugwerkende kracht alsnog recht op de uitkering die op dat moment werd gestaakt. Als ASR de brief van Generali niet alsnog aanpast en tot uitkering overgaat, dreigt Bol met beslaglegging.

ASR geeft in een reactie aan dat ze het schrijven van Bol hebben ontvangen. “We zullen op korte termijn aan de heer Bol persoonlijk, en niet via de media, reageren.”

Vestzak-broekzak
De stap die Bol zet door alsnog een uitkering van ASR te claimen lijkt een beetje vestzak-broekzak. Zelfs al zou vaststaan dat Generali eind 2014 de polis (en de uitkering) rechtens nog niet had mogen beëindigen, dan achterhaalt het verdere verloop van de bittere juridische strijd tussen Bol en Generali die zet. In de nieuwe rechtszaak die Bol in 2015 aanspant tegen Generali geeft de rechter de verzekeraar echter gelijk op basis van het argument van de inkomsten die doorliepen na de vaststelling van de hernia. Begin dit jaar verloor Bol ook de hoger beroepsprocedure in de civiele zaak.

Belangrijke verklaringen
Volgens Bol is de cassatieprocedure die hij heeft aangespannen, en waarbij hij wordt bijgestaan door advocatenkantoor Kneppelhout Korthals echter verre van kansloos. “Het Hof is voorbijgegaan aan belangrijke verklaringen en bewijsstukken die aantonen dat ik nooit inkomsten heb verzwegen ten opzichte van Generali.” Bol doelt daarmee onder meer op een mail van een schadebehandelaar van Generali waarin deze aan de tussenpersoon van Bol aangeeft dat diens inkomen niet wordt getoetst op oververzekering. Bol: “Het hof is ook voorbij is gegaan aan recente jurisprudentie waarin rechters hebben geoordeeld dat het geen schade maar een sommenverzekering betreft.”

We blijven het volgen. Het is natuurlijk een juridisch steekspel inmiddels met media aandacht van een ex-tv persoon en een ex-bankier / verzekeringsintermediair. Er is veel over te zeggen. Maar Bol is m.i. zeker niet kansloos. Of hij nu wel of niet 100% ziek was of wel (gedeeltelijk) kon werken is de morele vraag waarop hij (alleen?) zelf het antwoord weet...

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page