fbpx
Image
Image

Aov mag maandelijks 144 euro kosten van zzp’er (bruto of netto?)

Wat is een redelijke prijs voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Een zzp’er is volgens onderzoek van ZZP Barometer bereid om maandelijks 144 euro aov-premie te betalen. Voor zelfstandigen die al een aov hebben is dat bedrag ruim hoger (231 euro) dan zzp’ers die nog geen aov hebben (81 euro).

Aov mag maandelijks 144 euro kosten van zzp’er
ZZP Barometer constateert dat er beweging zit in het aantal zzp’ers dat zich wil verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Bijna een kwart van de zelfstandigen overweegt in 2018 een aov te sluiten. In 2017 was dat nog 17 procent. Slechts 38 procent van de zzp’ers beschikt overigens daadwerkelijk over een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Net zoveel als het percentage dat een rechtsbijstandverzekering heeft.

De meest populaire verzekering onder zzp’ers is de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Van de bijna duizend respondenten had 70 procent een avb. Een overlijdensrisicoverzekering zit in de polismap van 60 procent van de zzp’ers. Het is niet bekend of die orv’s aan een hypotheek zijn verpand, of dat om het losse overlijdensrisicoverzekeringen gaat.

Arnoud Wennekus: Vreemd dat het bij arbeidsongeschiktheidsdekking en prijs nooit gaat om wat voor soort dekking, welke bedragen en wat voor kwaliteit. Alleen de prijs!  ..... Kennelijk is er geen bewustzijn bij de ondernemer dat er geen standaarddekking /verzekerd bedrag is/er geen verschillen zijn???

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page