fbpx
Image
Image

Amersfoortse introduceert Langer mee AOV voor zwaardere beroepen

Amersfoortse introduceert Langer mee AOV voor zwaardere beroepen

De Amersfoortse (onderdeel ASR) heeft voor ondernemers met een zwaar beroep de Langer mee AOV geïntroduceerd.

De Langer mee AOV biedt naast de Amersfoortse AOV ondernemers met een zwaar beroep een betaalbare oplossing voor de problemen die ontstaan door de steeds hoger wordende AOW-leeftijd, aldus de Amersfoortse. "Ondernemers met een zwaar beroep redden het vaak niet om door te werken tot hun 67ste, waardoor er een inkomensgat ontstaat tussen het moment waarop ze moeten stoppen met werken en de AOW-leeftijd. Collectieve arbeidsongeschiktheidsverzekeringen voor werknemers dekken dit risico, maar veel individuele AOV’s voor ondernemers met een zwaar beroep niet."

De Langer mee AOV zet actief in op preventie van arbeidsongeschiktheid voor de ondernemer. Vanaf de ingangsdatum van de verzekering heeft de ondernemer minimaal iedere 3 jaar een gesprek met een arbeidsdeskundige van De Amersfoortse over hoe het met hem en zijn bedrijf gaat. Als de ondernemer toch (tijdelijk) arbeidsongeschikt wordt, ontvangt hij een uitkering. Deze uitkering wordt langzaam afgebouwd en loopt maximaal 5 jaar door. In deze periode wordt er gezamenlijk gekeken of de ondernemer weer voor zijn eigen inkomen kan zorgen, in zijn eigen beroep, door taakverschuivingen of in een ander (lichter) beroep, eventueel door bij- of omscholing.

Frank Romijn, directeur AOV bij ASR: "Nieuw is dat we de ondernemer aanspreken op zijn eigen verantwoordelijkheid voor zijn duurzame inzetbaarheid. Het is uniek dat dit gebeurt vanuit een samenwerking tussen onze arbeidsdeskundige, de onafhankelijke adviseur en de ondernemer. Alle partijen moeten hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. Het is een andere manier van kijken. Het gaat erom hoe ondernemers duurzame inzetbaarheid concreet maken en in praktijk brengen."

De mening van :

Ontwikkeling

Eindelijk een verzekeraar die beweegt in deze lastige materie van AOV voor de zwaardere beroepen. Dit is een realistische ontwikkeling die niet wegloopt voor de huidige uitdagingen. Ik ben heel benieuwd hoe dit ontvangen wordt door de kritische partijen.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page