fbpx
Image
Image

AOV Verzekeraars niet op aarde om claims af te wijzen; tientallen dossiers?

Verwachtingen die niet matchen
“De klanten die wij zien, belanden vaak helemaal niet in die re-integratiefase bij een verzekeraar, die zijn al een paar teleurstellingen verder”, aldus Ripmeester. “Die discussie is wat mij betreft er een te ver”, brengt Van der Wal daartegen in. “Waarom het fout gaat, ligt vaak veel eerder in het traject omdat verwachtingen blijkbaar niet matchen.” ‘Verzekeraars zijn niet op aarde om claims af te wijzen, maar voor inkomen bij ziekte en begeleiding bij arbeidsongeschiktheid”, vult Pim Hafkenscheid, directeur AOV bij Reaal aan.”

Latere teleurstelling
De deelnemers aan het debat zijn het erover eens dat een latere teleurstelling bij schade vaak al in de acceptatiefase fout gaat. Idealiter zou het aanvraagformulier, in combinatie met de gezondheidsverklaring, een weerslag moeten zijn van alles wat verzekeraar en verzekerde met elkaar hebben besproken op het gebied van dekking, voorwaarden en uitsluitingen. Volgens Agnes Koert, ook werkzaam bij Backx & Ripmeester, werkt het in de praktijk echter niet zo. “Het is heel lastig om zoiets wezenlijks als een verzekeringsovereenkomst in een contract te vatten. Het is ook de grote frustratie bij verzekerden. Je vult een vragenlijst naar eer en geweten in en bij schade wordt erop teruggegrepen om niet uit te hoeven keren.”

 

De verzekeraars geven aan wat wij al heel lang aangeven en ook 10 jaar elke dag uitvoeren. AOV Advies - en AOV verzekeringen aanvragen met Zorgvuldigheid, compleetheid en deskundigheid. "De "tientallen zaken" van Backx & Ripmeester, daar durf ik wel vraagtekens bij te zetten. Dit lijkt mij zwaar overdreven.

Hoewel het aantal op zich niets zegt over de oorzaak van het conflict uiteraard. Iedereen kan, hoe redelijk of onredelijk ook, bezwaar maken en een rechtszaak beginnen. Hoeveel of hoe weinig eigen verantwoordelijkheid je ook genomen hebt, binnen jouw rol als verzekeringnemer/verzekerde bij het aanvragen van de AOV-verzekering.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page