fbpx
Image
Image

De belangrijkste wijzigingen uit het regeerakkoord voor ondernemers en werkgevers

Voor werkgevers

Verkorting loondoorbetalingsperiode
De loondoorbetalingsperiode voor kleine werkgevers (tot 25 werknemers) wordt verkort van twee naar één jaar. Voor het tweede jaar komt een collectieve regeling die door het UWV wordt uitgevoerd.


Verkorting periode premiedifferentiatie
De periode waarvoor premiedifferentiatie geldt in de WGA, wordt verkort van tien jaar naar vijf jaar. Na de periode van premiedifferentiatie wordt een collectieve, uniforme premie geheven.


Bevordering werkprikkel voor de groep WGA 80-100%
Voor mensen in de WGA 80-100% (mensen met restverdiencapaciteit tussen 1 en 20%) die nog kunnen werken, gaat hetzelfde regime gelden als in de WGA 35-80. Namelijk: voor het recht op de loonaanvullingsuitkering moet 50% van de resterende verdiencapaciteit benut worden.


Bevordering werkprikkel voor mensen in de WIA
In de eerste vijf jaar na het aanvaarden van een baan, wordt niet getoetst of het verdienvermogen van de werkhervatter is gewijzigd.


Langere periode voor contract voor onbepaalde tijd
De periode waarna elkaar opeenvolgende tijdelijke contracten overgaan in een contract voor onbepaalde tijd, wordt verlengd van twee naar drie jaar.


Meer mogelijkheden voor een langere proeftijd
Als een werkgever direct (als eerste contract) een contract voor onbepaalde tijd aanbiedt, wordt de proeftijd verruimd naar vijf maanden. Voor meerjaarscontracten (meer dan 2 jaar) wordt de proeftijd drie maanden.

Andere wijzigingen, relevant voor inkomensverzekeringen

Landelijk preventieakkoord
Er komt een landelijk ‘preventieakkoord’ met patiëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten, sportverenigingen en -bonden, bedrijven en maatschappelijke organisaties. De focus van dit akkoord moet liggen op de aanpak van roken en overgewicht.


Levenslang ontwikkelen en doorwerken tot de AOW-leeftijd
De overheid gaat zorgen voor randvoorwaarden voor duurzame inzetbaarheid van werknemers. Een voorbeeld is de maatregel ‘levenlang leren’ die bijscholing en ontwikkeling stimuleert. Dit moet eraan bijdragen dat de toekomstige generaties werkenden productief en gezond kunnen werken, ook tot aan hun AOW-gerechtigde leeftijd.

Met dank aan De Amersfoortse

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page