fbpx
Image
Image

Compensatie voor alle zelfstandige moeders

Vrouwen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 een kind kregen terwijl ze zelfstandig ondernemer waren, hebben recht op ongeveer 5600 euro compensatie. Zij vielen net buiten twee zwangerschapsregelingen en liepen daardoor duizenden euro's mis.

Tot 2005 hadden zelfstandig ondernemers die een kind verwachtten recht op een uitkering, vergelijkbaar met zwangerschapsverlof voor vrouwen in loondienst. Vanaf 2008 trad er een nieuwe regeling in werking, maar in de tussentijd waren vrouwen de pineut.

Na verschillende rechtszaken, met verschillende uitspraken, heeft het ministerie van Sociale Zaken besloten om toch alle vrouwen uit deze periode een compensatieregeling aan te bieden.

Dat moeten de vrouwen wel zelf aanvragen bij het UWV. De 5600 euro is het gemiddelde van de uitkering die bevallen zelfstandigen in 2017 kregen, schrijft het ministerie. Onder de 20.000 vrouwen die in aanmerking komen voor de regeling vallen ook zogenoemde meewerkende echtgenotes, die werken in de zaak van hun partner.

Als alle vrouwen die in aanmerking komen ook daadwerkelijk hun compensatie claimen, kost dat de staat ongeveer 112 miljoen euro

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page