fbpx
Image
Image

Tros Radar en AOV verzekeringen

“Eenmalige uitkering bij arbeidsongeschiktheid door een ongeval.Voordeel: lage premie. Nadeel: eenmalig groot bedrag, geen periodieke uitkering en keert niet uit bij ziekte.”
Combi van broodfonds en ongevallenverzekering

“Zelfstandige Bouw raadt dit aan voor hun leden uit de bouwsector.”
AOV via het UWV
“Als starter kun je bij UWV een ziektewetverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afsluiten. Ook de meewerkend partner of echtgenoot kan zich bij UWV verzekeren. De aanmelding moet plaatsvinden binnen dertien weken nadat de verplichte werknemersverzekering via het voormalige werk of uitkering is gestopt. De vrijwillige verzekering gaat in 1 dag na het eind van de verplichte verzekering.”

Zelf sparen
“Je kunt de premies die je normaal gesproken voor je AOV moet betalen natuurlijk ook op een spaarrekening zetten.
Voordeel: Je hebt een buffer als je een paar weken niet kunt werken. Nadeel: geen oplossing voor langlopende arbeidsongeschiktheid. En je kunt maximaal 20.000 euro belastingvrij sparen.”
Zelfstandigen Bouw (alleen voor leden)


“Zelfstandigen Bouw heeft een eigen ongevallenverzekering. De premie is 120 euro per jaar of 240 euro per jaar en keert dan eenmalig 100.000 of 200.000 euro uit. Alleen bij arbeidsongeschiktheid langer dan 2 jaar. Zelfstandigen Bouw raadt een combinatie van een ongevallenverzekering en deelname aan een Broodfonds en/of het ZZP Pensioen aan.”

Onderling risico delen
Een partij die niet in het programma voorkwam maar die ook een alternatief voor de AOV zegt aan te bieden is SharePeople. SharePeople is een nieuw platform waar zzp’ers risico’s onderling met elkaar delen en waarbij zzp-er’s zich in kunnen dekken tegen arbeidsongeschiktheid. “Een kwart van de zzp’ers komt in financiële problemen als ze langer dan twee maanden ziek zijn. Met SharePeople is dat risico gemakkelijk en goedkoop op te vangen”, zo meldde oprichter Cosmas Blaauw afgelopen juli bij de lancering van het platform. Het concept lijkt op een broodfonds maar is toch anders zegt Blaauw: “Bij een broodfonds zet je het geld op een spaarrekening en daar pot je het op. In ons initiatief leg je elke maand geld in op je eigen spaarrekening, daar mag je zelf over beslissen wat je daarmee gaat doen. Bij een broodfonds bepaal je als groep of een deelnemer bij ziekte geld krijgt uitgekeerd. In ons initiatief meld je je bij ziekte aan bij onze samenwerkingspartner en arbodienstverlener Capability, waar je ook wordt begeleid. Daarnaast is bij ons de grootte van de groep niet beperkt en is het onderliggende idee dat je met elkaar juist werkt aan een goede gezondheid.”

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page