fbpx
Image
Image

GEDRAGSCODE GEÏNFORMEERDE VERLENGING EN CONTRACTSTERMIJNEN – ZAKELIJK

Regels voor het opzeggen
Bij het afsluiten van de verzekering maak je duidelijke afspraken over de looptijd van je contract. Als de eerste contractstermijn is afgelopen, verlengt de verzekeraar je verzekering met maximaal twaalf maanden. Je kunt de verzekering zelf direct opzeggen, met een opzegtermijn van maximaal een maand. Je kunt dan wanneer je wilt naar een andere verzekeraar overstappen.

Als je een verzekering voor meer dan drie jaar hebt afgesloten, of verlengd hebt met meer dan een jaar, dan kun je deze niet zomaar opzeggen. Je bent dan gebonden aan de afgesproken termijn.

Let op!

In de polisvoorwaarden staat belangrijke informatie over de looptijd, het opzeggen en het verlengen van de polis. Lees daarom altijd de polisvoorwaarden goed door.Zodra je de verzekering mag opzeggen, informeert je verzekeraar je daarover.Of de regeling geldt voor jou, hang af van het soort verzekering dat je hebt. Heb je bijvoorbeeld onderhandeld over de prijs, de looptijd een voorwaarden, en levert de verzekeraar maatwerk, dan geldt de gedragscode niet. Dat ligt vast in de voorwaarden van de verzekering. Bij een standaardproduct geldt de gedragscode wel.Als je in 2010 een verzekering hebt afgesloten voor vijf jaar, dan kun je de verzekering pas vanaf 2015 opzeggen. Ook al zijn de nieuwe regels in 2011 ingegaan. Je hebt immers een contract voor vijf jaar afgesloten. Als dat afloopt zijn ook de nieuwe regels van toepassing.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page