fbpx
Image
Image

Verplichte AOV verzekering balletje geen taboe meer rond verkiezingstijd

Het CDA noemt een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen niet apart in het verkiezingsprogramma, maar de christen-democraten willen dat álle werkenden zich verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid, wat voor contract je ook hebt. En zzp’ers die niet sparen voor hun pensioen, krijgen van het CDA ook niet de volledige belastingaftrek voor zelfstandigen.

De PVV noemt de zzp’ers niet in het verkiezingsprogramma van één A4’tje, net zo min als 50Plus. De Partij voor de Dieren wel: die partij wil dat een collectieve verzekering tegen arbeidsongeschiktheid en voor de oude dag, waar zzp’ers „toegang” toe krijgen.

In de regering-Rutte II hield de VVD tot nu toe alles tegen wat er ook maar geregeld had kunnen worden om zzp’ers meer zekerheid te geven – waardoor ze ook meteen duurder worden. Of het in een volgens kabinet anders wordt, is lang niet zeker. De VVD wil nog steeds wat het eerder ook wilde: de zzp’er alle vrijheid geven en niets veranderen aan hun fiscale voordelen. Daar mogen ze van de VVD mee doen wat ze willen: een verzekering afsluiten of een goedkoper uurtarief rekenen.

Verplichte AOV voor zzp’ers verdeelt bezoekers amweb

Politiek gezien lijkt er steeds meer steun te ontstaan voor een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers. De bezoekers van amweb zijn echter sterk verdeeld over de kwestie, zo blijkt uit de wekelijke poll.

Een uiterst krappe meerderheid van 51% vindt het wel een goed idee en onderschrijft de stelling dat de samenleving anders uiteindelijk toch wel opdraait voor zieke zzp’ers. 49% is echter tegen het idee van een verplichte verzekering en onderschrijft de stelling dat ondernemers er bewust voor kiezen om risico te lopen.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page