fbpx
Image
Image

Asscher repareert scherpe kantjes Wet Werk Zekerheid

asscher

Werknemers die langdurig ziek zijn, houden recht op een transitievergoeding maar hun werkgever wordt gecompenseerd uit het Algemeen werkloosheidsfonds (Awf). Dit staat in een wetsvoorstel van minister Asscher van Sociale Zaken.

Dit voorjaar constateerden werkgevers, vakbonden, PvdA, VVD en kabinet dat de Wet werk en zekerheid op een aantal onderdelen moet worden aangepast. Een van die aanpassingen betreft de compensatie van werkgevers die een langdurig zieke werknemer willen ontslaan en verplicht zijn deze werknemer een transitievergoeding te betalen. "Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de zorgen die er zijn over de optelsom van financiële verplichtingen voor langdurig zieke werknemers", aldus Asscher. De compensatie wordt betaald door een verhoging van de uniforme Awf-premie.

Daarnaast krijgen cao-partijen meer ruimte om af te wijken van de transitievergoeding die verschuldigd is bij ontslag om bedrijfseconomische redenen. In dat geval moet de cao wel voorzien in een redelijke financiële vergoeding of in voorzieningen die de kans op nieuw werk vergroten. Eerder dit jaar kregen de sociale partners al de mogelijkheid per cao af te wijken van de ketenbepaling bij seizoenswerk.

De tekst van het wetsvoorstel is nog niet openbaar. Eerst moet de Raad van State een advies uitbrengen.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page