fbpx
Image
Image

 

Wat wordt er met de wachttijd van een AOV verzekering bedoeld?

Diverse parameters zijn van belang wanneer je AOV goed en scherp geprijst wil regelen. Welke rol speelt de wachttijd hierin?

Met de wachttijd van een AOV bedoelen we de tijd die je zelf financieel overbrugt wanneer je ziek bent, maar nog geen uitkering nodig hebt/krijgt van de verzekeraar.

De kortste wachttijd is 30 dagen tegenwoordig. Dat houdt dus in dat wanneer je ziek bent en ziek meld, je na 30 dagen je uitkering tegemoet kan zien.

Kies je ervoor je eigen salaris langer zelf door te betalen, bijvoorbeeld zes maanden, dan is jouw AOV verzekeringspremie een stuk lager. Immers er is een goede kans dat je inmiddels weer beter bent en de verzekeraar helemaal niets uit hoeft te keren. Maar het kost jou natuurlijk wel zes maanden van je opgebouwde financiele buffer. Als je namelijk zes maanden wachttijd  kiest, zul je wel financiele middelen dienen te hebben, om deze periode te overbruggen. Anders ligt je bedrijfje misschien wel al op zijn gat wellicht.

Buffer is noodzaak

Je moet dus een reserve hebben en behouden als je kiest voor een langere wachtijd, om zo premie te kunnen besparen. En als je ziek bent geweest en weer beter, is je buffer wellicht op. Even je verzekering wijzigen, namelijk de wachttijd van zes maanden op een maand zetten, kan ook weer niet zomaar. De verzekeraar gaat dan namelijk opnieuw bekijken of je gezondheid goed genoeg is. Heb je een zwakke rug en kreeg je daar een uitkering voor, zal de verzekeraar wellicht niet akkoord gaan met deze vervroeging van de wachttermijn. 

Veel meer overwegingen

Dit zijn zo maar even een paar overwegingen bij een ogenschijnlijk niet zo lastige term. Zo zijn zijn er tientallen. Misschien zinvol om Professioneel Onafhankelijk hulp in AOV Vergelijk in te winnen?

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page