fbpx
Image
Image

Reaal steunt onderzoek naar arbeidsongeschiktheid ondernemers

reaal logo aov zzp Kern van het onderzoek is arbeid en gezondheid, waarbij onder meer onderzocht wordt welke omstandigheden leiden tot arbeidsongeschiktheid. Het onderzoek wordt uitgevoerd door Erasmus MC en het UMCG.

"Wij zagen maar heel weinig wetenschappelijk onderzoek onder zelfstandig ondernemers op dit gebied. Dit terwijl het aantal ondernemers in Nederland juist snel groeit. En dus ook het aantal ondernemers dat in de knel komt op het gebied van hun werk en gezondheid," aldus Olaf de Louwere, verzekeringsgeneeskundige en directielid van Reaal Schade.

Doel onderzoek
Het onderzoek richt zich op wat specifiek voor zelfstandig ondernemers belangrijk is in het werk. Waar zitten knelpunten en kunnen de ondernemers duurzaam ondersteund worden? Het onderzoek sluit aan op bestaande wetenschappelijke kennis over arbeid en gezondheid. Deze is echter voornamelijk gericht op werknemers. Terwijl tussen werknemers en zelfstandigen belangrijke verschillen bestaan in beleving van werk en in werkomstandigheden. Doel is om de resultaten direct om te zetten in een instrument om klanten te helpen om het risico op arbeidsongeschiktheid en uitval te verminderen. Reaal wil dit in het voorjaar van 2016 aan klanten kunnen aanbieden.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2023 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page