fbpx
Image
Image
schilder2

Zelfstandigen Bouw heeft van minister Asscher van Sociale Zaken gelijk gekregen in haar verzet tegen de cao voor schilders.
De minister heeft het cao-artikel waarin staat dat schildersbedrijven alleen zzp´ers mogen inhuren die een arbeidsongeschiktheids- verzekering hebben niet algemeen verbindendverklaard.

Alleen de circa 1100 bedrijven die zijn aangesloten bij OnderhoudNL dienen zich hieraan te houden. Andere schildersbedrijven niet.

“Ik ben blij dat de minister het met ons eens is dat je zelfstandige schilders niet kan dwingen een verzekering af te sluiten ”, aldus voorzitter Charles Verhoef van Zelfstandigen Bouw. Bovendien kúnnen veel zzp érs geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Ouderen en zzp’ers die niet helemaal gezond zijn worden door geen enkele verzekeraar geaccepteerd. “Met die cao-bepaling sluit je hen dus uit van werk.

Gelukkig heeft de minister daar wel oog voor, dit in tegenstelling tot OnderhoudNL, FNV Bouw en CNV Vakmensen.” Dat zijn de drie partijen die de cao hebben afgesloten. Verhoef roept hen op het artikel te schrappen.

Bron: Zelfstandigenbouw

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page