fbpx
Image
Image
fnvzzp
Verzekeraars moeten niet lichtvaardig overgaan tot het inzetten van de en bloc clausule voor het tussentijds wijzigen van de overeenkomst.*

Nationale Nederlanden gaat onder andere duizenden zzp'ers hun teveel betaalde premies terug betalen. De verzekeringsmaatschappij verhoogde in 2012 en 2013 de premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering van mensen die zwaar lichamelijk werk doen. Het is (nog) niet bekend welke andere verzekeraars de premieverhoging terugdraaien en geld gaan teruggeven.

Kamervragen
“Het inzetten van de en bloc clausule moet zorgvuldig en terughoudend worden toegepast”, zegt minister Dijsselbloem in antwoord op gestelde Kamervragen begin maart. Het onderwerp heeft de aandacht van de AFM.

Vinger aan de pols
FNV Zelfstandigen maakt zich zorgen over het te lichtvaardig in zetten van de en bloc bepalingen voor premieverhogingen en houdt een vinger aan de pols bij verzekeraars. Regelmatig ontvangt FNV Zelfstandigen signalen van leden die boos zijn over een tariefsverhoging die hun verzekeraar wil doorvoeren. De juristen van FNV Zelfstandigen nemen deze zaken hierover in behandeling.

FNV Zelfstandigen heeft een aantal partnerships met verzekeraars. Hiermee overleggen we periodiek en bespreken wij de signalen van onze leden. Daarnaast staat innovatie van verzekeringen ook hoog op de agenda van FNV Zelfstandigen. Wij vinden dat arbeidsongeschiktheidsverzekeringen beter en goedkoper kunnen.

Contact met juristen FNV Zelfstandigen
Heeft u als lid van FNV Zelfstandigen een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten? Denkt u recht te hebben op terugbetaling? Heeft u een brief ontvangen van uw verzekeringsmaatschappij? Neem dan contact met ons op!

Hoe?

Stuur een (ingescande) kopie van uw verzekeringspolis en uw polis algemene voorwaarden en wij zullen deze individueel voor u beoordelen. Zijn er bijzonderheden? Bent u momenteel arbeidsongeschikt? Was het erg lastig voor u om u te verzekeren? Vertel het allemaal in uw mail, die u kunt sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron nieuwsbrief 
FNV Zelfstandigen Nieuwsbrief - april 2014

Redactie AOV-ZZP.nl
U kunt beter gelijk een specialist inschakelen. Ook deze partij praat over AOV terwijl waar ze relatief weinig tot geen verstand van hebben!


Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page