Image
Image

Waar komen de enorme premieverschillen tussen AOV verzekeringen voor zelfstandigen vandaan?

De enorme premieverschillen komen voort uit voorwaardenverschillen. Waar de premie zich gemakkelijk laat vergelijken, is dit qua voorwaarden veel lastiger.
Natuurlijk is het zo dat er qua premie ook allerlei instapkortingen, mantelkortingen en commerciele kortingen, worden gegeven, en ook dat maakt vergelijken moeilijker. Ook zijn er aanzienlijke premie en voorwaarden verschillen tussen de maatschappijen onderling. Wij als onafhankelijk en professionele vergelijker kunnen dat natuurlijk makkelijk onderscheiden. Voor de leek is dit vrijwel onmogelijk.

Voorwaarden
Over het algemeen kun je stellen dat de premie een afgeleide is van de kwaliteit van de voorwaarden.  Maar dat neemt niet weg dat een verzekerde niet beter en goedkoper af kan zijn bij de ene of de andere maatschappij! Er  zijn wel twee wat gemakkelijkere zaken qua voorwaarden te onderscheiden:
Er zijn slechts een beperkt aantal ziektes verzekerd (bijvoorbeeld een limitatieve lijst)
of er is vaak een beperking in de looptijd van de dekking.

Voorbeeld:
1.Je bent 45 jaar en je hebt een eindleeftijd verzekerd van 67 jaar.
2.Je bent 45 jaar en je hebt slechts een tweejarige "uitkeringsduur" verzekerd.

Als er morgen het noodlot toeslaat en je nooit meer kan werken, is het risico voor de maatschappij een  uitkering voor jou van:
 
-eerste variant voor de maatschappij 21 jaar
-tweede variant slechts 2 jaar

Uitgaande van een verzekerd bedrag van € 40.000,- praat je over € 40.000,- maal 21 jaar is € 840.000,- aan uitkering, of slechts € 80.000,-.
Dat zijn enorme verschillen in bedragen en dus ook gigantische verschillen in premie.
Bovendien wordt dit ook versterkt als je de premies van zwaardere beroepen met lichtere (kantoor)beroepen onderling vergelijkt.

En als je slechts een lijst met een paar ziektes verzekerd, ben je goedkoper uit. Maar ben je dan wel echt verzekerd en slaapt dat dan echt lekker?

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services