fbpx
Image
Image

Vangnet verplichte BASIS AOV moet betaalbaar kunnen

Verplichte Basis AOV verzekeringDoor beperking van de uitkeringsduur en verhoging van de arbeidsongeschikheidsdrempel, stelt Univé Schade, kan ruim 90 procent van de ZZP’ers een betaalbaar vangnet krijgen wanneer werken daadwerkelijk onmogelijk wordt.

Vrijwel alle verzekerde ZZP’ers in de leeftijdsgroep 18 tot 45 jaar die arbeidsongeschikt raken, zijn binnen twee jaar weer aan het werk. Dat blijkt uit cijfers van Univé. Van de 308 claims die de coöperatie over de periode van een jaar ontving, waren slechts 22 verzekerden na twee jaar nog steeds niet in staat om hun werk te hervatten. Binnen 24 maanden was maar liefst 92,86 procent van de mensen hersteld. Voor de actuele discussie over verplichtstelling van de AOV voor ZZP’ers biedt deze conclusie volgens Univé uitzicht op een betaalbare basisvoorziening die een aanzienlijke meerderheid van ZZP’ers zekerheid geeft.

De oplossing in deze kwestie is volgens Univé duidelijk: geef ondernemers voor wie de premie voor een volledige AOV te hoog is de mogelijkheid om ten minste de eerste twee jaar van de arbeidsongeschiktheid te verzekeren. Want daar ligt volgens de coöperatie het zwaartepunt van de risico’s voor de ZZP’er.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2022 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page