Image
Image

Preventietips arbeidsongeschiktheid zelfstandig professional

Preventietips arbeidsongeschiktheid zelfstandig professional
Preventie van arbeidsongeschiktheid is erg belangrijk. Zeker voor zelfstandig ondernemers. Als zelfstandig ondernemer draagt u namelijk niet alleen de mentale en/of lichamelijke klachten van arbeidsongeschiktheid, maar ook de financiële ongemakken. Helaas is uitval door ziekte niet 100% te voorkomen, maar deze 6 arbeidsongeschiktheid preventietips verkleinen de kans wel.

 1. Blijf in beweging op kantoor

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar in beweging blijven op het werk schiet er vaak bij in. Veel zitten is echter ongezond. Zo zijn mensen met zittende beroepen vatbaarder voor chronische ziektes als kanker, diabetes en hart- en vaatziektes. Blijf daarom in beweging door vaak water te halen, regelmatig uw houding te veranderen en elke 20 minuten even op te staan en te lopen.

2. Neem genoeg pauzes tijdens het werk

Een burn-out zit in een klein hoekje. Of u het nou doet omdat het te druk is of omdat u een goede indruk wilt maken, het niet nemen van pauzes of gestructureerd overwerken is nooit verstandig. Lichaam én geest hebben namelijk behoefte aan rust, wat voor beroep u ook uitoefent. Bovendien bent u ook veel productiever wanneer u wél een werkpauze inlast.

3. Creëer een ergonomisch verantwoorde werkplek

Aov afsluiten zonder medische keuring

Aov afsluiten zonder medische keuringHet is in sommige gevallen wel degelijk mogelijk om een AOV af te sluiten zonder medische keuring. Of bedoel je wellicht een AOV afluiten zonder Gezondheidsvragen te hoeven beantwoorden? Ook dat is mogelijk, maar alleen in bepaalde gevallen.

Het is dus maatwerk waarbij je door zelf aan het doe-het-zelven te gaan je jouw zaken voorgoed kan verprutsen. Het is dus in je eigen belang een AOV Specilaist te consulteren om de zaken goed en helder voor je op een rijtje te zetten. AOV rechtstreeks zelf afsluiten is ronduit onverstandig!

Dit is geen bangmakerij maar helaas de harde realiteit. Doe met deze informatie wat je wilt, maar denk goed na hoe je te werk gaat. Op aov-zzp.nl is de allerbelangrijkste informati te vinden, bestudeer dit dus goed en weeg af of je het zelf wil en kan doen, of niet...

 

Alternatieven voor een AOV verzekering zonder medische keuring


Als zelfstandige bent u de baas over uw financien en uw toekomst. Het is uw verantwoordelijkheid.Want u moet toch uw boodschappen, huis en vervoer kunnen betalen, als u (tijdelijk) niet kunt werken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is dan een oplossing. Maar veel mensen vinden een AOV duur., sommige komen niet door de medische keuring voor een AOV. Vandaar deze alternatieven:

Alles over AOV verzekeringen en ADHD: Ook met ADHD levenslang onverzekerd?

Ehoofdpijn 150 100ven vooraf: ADHD, waar hebben we het precies over: 

Drie soorten adhd:In de hoofden van adhd- en add'ers gebeurt hetzelfde: een tekort aan neurotransmitters, zoals dopamine, maakt het moeilijker de aandacht erbij te houden, overzicht te houden en impulsen te onderdrukken. Het verschil: adhd'ers worden hyperactief, add'ers keren naar binnen en gaan dromen. Er zijn drie subtypes:

 

  • Type 1: beter bekend als add, attention deficit disorder. Add'ers houden maar moeilijk hun aandacht bij de les, het werk of gesprekken. Dit type adhd wordt minder vaak en meestal later geconstateerd dan de andere types, omdat de kenmerken minder opvallen; add'ers keren in zichzelf.
  • Type 2: voor deze mensen is de kop erbij houden geen probleem, stilzitten wel. Ze stuiteren, wiebelen of friemelen (of allemaal) en nemen impulsieve beslissingen.
  • Type 3: dit gecombineerde type heeft alle kenmerken van adhd type 1 en 2: hyperactiviteit en impulsiviteit gaan gepaard met aandachtsproblemen. 

Discriminatie?

Allianz AOV en MentaVitalis bieden preventie bij AOV

allianz 125 131
Meer dan de helft van het verzuim in Nederland wordt veroorzaakt door psychische klachten, zoals burn-out, depressie, extreme vermoeidheid en spanningsklachten. Allianz en MentaVitalis gaan samenwerken om deze klachten te voorkomen.

Verbeteren inzetbaarheid
Samen met MetaVitalis ondersteunen we klanten in het optimaliseren van werkplezier. Hierdoor nemen de inzetbaarheid en productiviteit toe en neemt arbeidsongeschiktheid af. Klanten met een AOV van Allianz kunnen vanaf 1 september gebruik maken van de diensten van MentaVitalis.

  • 24-uurs aanspreekpunt telefonisch en online
  • Telefonische coaching
  • Online coaching
  • Face-to-face coaching
  • Teamcoaching
  • 24-uurs aanspreekpunt telefonisch en online

MentaVitalis
MentaVitalis biedt coaching- en counselingdiensten. Zij zien veel stress in het leven van hoogopgeleiden en zelfstandig ondernemers. Zowel zakelijk als privé staan zij in toenemende mate onder druk. Signalen die wijzen op dreigende uitval door psychische oorzaken worden veelal niet, of te laat herkend. Met een landelijk dekkend netwerk van zo’n 140 vakbekwame, zelfstandige counselors, coaches en psychologen biedt MentaVitalis hier een passende oplossing voor. Het aanbod van Allianz is opgebouwd uit de volgende diensten:

Met het 24-uurs aanspreekpunt biedt MentaVitalis een snel, direct, laagdrempelig en effectief instrument voor vragen, problemen, informatie en advies op psychosociaal vlak. Alle verzekerden én hun gezinsleden mogen onbeperkt en desgewenst anoniem gebruik maken van deze service. Er zijn geen wachttijden. Onder gezinsleden wordt verstaan: de partner, thuiswonende en studerende kinderen van minimaal 16 jaar. Indien nodig en gewenst kan een face-to-face traject worden gestart met een coach of psycholoog in de buurt. Deze sessie worden vergoed tot maximaal 8 uur per kalenderjaar.

Pagina 1 van 236

Bedrijfsgegevens

aov-zzp.nl is onderdeel van: 
Tune Financial Planning

Bezoekadres: (alleen op afspraak)

Rode gebouw waarop "Zuidstede" staat
Zadelstede 10  | De Pionier (4e verdieping nr. 5)

3431 JZ NIEUWEGEIN

030 - 6 30 88 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AFM vergunning: 12002591

Deze website is  SSL beveiligd 

©2019 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services