Image
Image

Nabestaandenverzekering: Als zelfstandige heb je ook hier een extra verantwoordelijkheid voor je partner en kinderen


Met een nabestaandenverzekering verzekert u de nabestaanden tegen de financiële gevolgen van overlijden. Met een nabestaandenverzekering kunt u de nabestaanden financiële zekerheid bieden of het verschil tussen het gewenste inkomen en de ANW (Algemene Nabestaanden Wet) uitkering aanvullen.

nabestaanden_100_83

Pensioen & ZZP: Opbouwen pensioen ondernemers 


Hoe regel iPensioen ZZPk als zelfstandige een goed pensioen?

Als we kijken naar pensioenen, dan neemt de zelfstandige in Nederland een bijzondere positie in. Zo kunt u als zelfstandige gebruik maken van een groot aantal regelingen die voor alle belastingplichtigen gelden, maar daarnaast geldt nog een aantal regelingen dat exclusief voor u als zelfstandige in het leven geroepen is. Hieronder zullen we ingaan op wat pensioen precies inhoudt, wat een goed pensioen is en hoe u een goed pensioen regelt.  

Wat is ZZP pensioen?

Pensioen o zelfstandig ondernemer banksparenPensioen opbouwen zelfstandig ondernemer via banksparen

Wilt u zelf een geldbedrag opbouwen als aanvulling op uw pensioen? En daarbij de inleg kunnen aftrekken bij uw aangifte inkomstenbelasting? Dit is allemaal mogelijk met banksparen, een geblokkeerde rekening met een aantrekkelijke variabele rente.

Banksparen of beleggen voor een aanvulling op uw pensioen.

Wat is een bankspaarrekening en hoe werkt het?

 Zelfstandigen en Aansprakelijkheid: absolute noodzaak direct te regelen

Zelfstandigen en AansprakelijkheidHoofdelijk aansprakelijk, dus ook privé aansprakelijk.Als zelfstandige met een eenmanszaak bent u hoofdelijk aansprakelijk voor alle kosten. Hoofdelijk aansprakelijk betekent dat ook uw privévermogen gevorderd kan worden als u niet tijdig aan uw financiële verplichtingen kunt voldoen.

woordenlijst zzp pensioenZZP en Pensioen, verklarende woordenlijst

AOW-franchise

Bij de berekening van je pensioen houdt je pensioenregeling rekening met de AOW-uitkering die je als inwoner van Nederland op je 65e (of 67e?) krijgt. Dat doen ze aan de hand van de AOW-franchise.

Stel, je verdient gemiddeld € 45.000,-. Bij de berekening van je pensioen gaat je fonds uit van een AOW-franchise van bijvoorbeeld € 11.000,- Dan bouw je over een bedrag van € 34.000 pensioen op (€ 45.000 - € 11.000). Samen met een AOW-uitkering van € 11.000 kom je zo uit op een jaarlijks inkomen van € 45.000,-.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services