fbpx
Image
Image

AOW besluit in de ijskast

MM 03-03-2010
De besluitvorming over verhoging van de AOW-leeftijd is tot stilstand gekomen. De Tweede Kamer gaat het onderwerp voorlopig niet behandelen. Eerder besloot het kabinet Balkende IV om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen naar 67 jaar.

De Kamercommissie Sociale Zaken heeft besloten het wetsvoorstel controversieel te verklaren. Dit houdt in dat het onderwerp pas na de landelijke verkiezingen weer op de agenda staat. Een meerderheid in de huidige Kamer is voor een verhoging van de AOW-leeftijd. Alleen de SP en de PVV zijn tegen.

Voorstel
December vorig jaar stuurde het kabinet het wetsvoorstel over de verhoging van de AOW-leeftijd naar de Tweede Kamer. Volgens de plannen van het kabinet zou de leeftijd in twee fasen worden opgetrokken naar 67 jaar. De eerste stap zou gezet worden in 2020 en de tweede in 2025. Voor mensen die op 1 januari 2010 55 jaar of ouder zijn, zou er geen verandering plaatsvinden. Minister Donner van Sociale Zaken deed destijds nog een aantal aanvullende voorstellen om mensen met zware beroepen tegemoet te komen.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page