fbpx
Image
Image

CPB-directeur wil publieke AOV voor zzp’ers


De CPB-directeur waarschuwt voor de gevolgen van het verzamelen van data door private verzekeraars. Ze vreest dat verzekeraars met die data, die mensen zelf online achterlaten, risicogroepen gaan uitsluiten. Dat risico wordt alleen maar groter als ook techreuzen als Facebook en Google verzekeringen gaan aanbieden.

Kleine bedrijven die zich willen verzekeren voor de kosten van loondoorbetaling aan zieke werknemers krijgen volgens haar te maken met torenhoge premies zodra verzekeraars kunnen zien dat personeel riskant gedrag vertoont. Van Geest denkt dat zo’n mkb’er dan alleen maar de keuze rest om zzp’ers in te huren.

Acceptatielicht omzeilen
Om de sociale zekerheid overeind te houden zijn strakke nationale en Europese regels nodig, zegt Van Geest in NRC. Een andere optie noemt ze een publieke verzekering voor zzp’ers die een private polis niet kunnen betalen.

De CPB-directeur betwijfelt of de AOV-plicht uit het pensioenakkoord van de grond komt als er alleen private aanbieders zijn. “Het wordt ingewikkeld alle zzp’ers een verzekering met betaalbare premie aan te bieden. De overheid zou verzekeraars dan een acceptatieplicht moeten opleggen. Maar als zij niet vrij zijn de premies in rekening te brengen die ze willen, of niet gecompenseerd worden, zullen ze geneigd zijn die plicht te omzeilen”, aldus Van Geest.

arnoud pasfoto rond vierkant 100 129Arnoud Wennekus

Misschien kan iemand mevrouw inlichten dat de private verzekeraars allang hebben aangegeven dat ze dit niet gaan uitvoeren...? Zij spelen "hard to get", daar het UWV dit NOOIT aankan, zonder er een nog grotere puinhoop van te maken dan ze al deden en nog gaan doen :-)

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page