fbpx
Image
Image

Vul je Gezondheidsverklaring altijd eerlijk en compleet in

Clausule
De ASR-dochter betoogde dat het een clausule op de polis had gezet, als het had geweten van het huisartsbezoek uit 2013, en wel deze: “Er volgt geen uitkering wegens arbeidsongeschiktheid tengevolge van aandoeningen en/of klachten van psychische aard en de gevolgen daarvan.” De Amersfoortse heeft in september 2016 de zaak beoordeeld alsof die clausule wel zou bestaan en concludeerde dat er geen dekking was en de consument al zijn uitkeringen moest terugbetalen.

Recent
Of de verzekeraar werkelijk deze clausule op de polis gezet had, wordt betwijfeld door de consument. De Amersfoortse zou dat volgens hem wel doen bij een werkconflict, stress of burn-out. Maar niet bij plankenkoorts. De rechtbank kende geen twijfel. “Plankenkoorts is natuurlijk op zich al een vorm van stressklachten, en het huisartsjournaal verwijst expliciet naar spanningen. Omdat deze klachten in 2014 ook nog betrekkelijk recent waren, is het heel aannemelijk dat De Amersfoortse om die reden een uitsluiting zou hebben opgenomen.”

Levensonderhoud
De arbeidsongeschikte zzp’er moet ruim 27.000 euro terugbetalen. Een bedrag dat de man onredelijk vond, omdat hij het al gebruikt had om in zijn levensonderhoud te voorzien. Verplichte terugbetaling zou hem in grote problemen brengen. “Dat is duidelijk, maar dat neemt niet weg dat hij op grond van de polis geen recht had op een uitkering. Hij is arbeidsongeschikt geraakt door klachten waarvoor De Amersfoortse het risico niet wilde dragen […]. Het is ook niet redelijk om dat risico dan toch voor haar rekening te laten komen.” Ook de proceskosten moet de man vergoeden.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page