fbpx
Image
Image

Keukentafelpraat over wel of geen Arbeidsongeschiktheids Verzekering

Oh ja, vertel!

Sander: “Ik heb destijds met diverse partijen gesproken. Maar je verdwaalt razendsnel in een oerwoud aan consequenties en mogelijkheden. Tig knoppen waar je aan kan draaien. Daardoor ga je weer twijfelen: kan ik niet beter sparen of beleggen? Om zo te ontsnappen aan het proces, het gedoe.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een relatief laag verzekerd bedrag, met de eerste 3 maanden als eigen risico. Ik heb gekeken naar wat ik financieel écht nodig heb om rond te kunnen komen als ik arbeidsongeschikt raak. De verzekering keert uit als is vastgesteld dat ik voor minimaal 25% arbeidsongeschikt ben. Mijn maandelijkse kosten? Nu € 170 netto, maar dat gaat later oplopen tot zo’n € 325. Oh ja, ik betaal ook nog bijna € 30 per maand aan een tussenpersoon.”

Heeft het jou aan het denken gezet, Gijs?
Gijs: “We hebben beiden eerlijk gezegd niet zoveel met verzekeren. We zijn immers ondernemers: beetje risico hoort er bij. Denken vanuit ‘angst’ past me minder. Maar ik snap Sanders keuze wel. De verhalen van zijn zoektocht naar een passende aov stimuleren mij alleen niet heel erg.

Kijk, rationeel snap ik best dat een aov een verstandige keuze is. Alleen mensen zijn natuurlijk niet rationeel. We zitten vol aannames en vooroordelen: te duur, boevenbende, kleine lettertjes, addertjes onder het gras. De eerste speler die deze aannames wérkelijk kan weerleggen die heeft aan mij een klant.

Bron: Blog Aegon

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page