Image
Image

Wat is de eindleeftijd bij een aov zzp verzekering en kan ik die altijd zelf bepalen?

  

Met de eindleeftijd van een AOV verzekering wordt bedoeld de leeftijd tot waarop je uitkering (verzekerd bedrag) verzekerd is. Als je eindleeftijd 67 is en je bent nu 45 jaar, dan krijg je als je ziek bent dus een uitkering van je 45e tot je 67e jaar. (Ervan uitgaande dat je gekozen wachttijd korter dan een jaar is.)

Je begrijpt natuurlijk dat een uitkering tot je 67e meer zekerheid geeft, dan een tot 50 jaar. Als je uitkering stopt op je 50e en je bent nog steeds niet in staat te werken, heb je een groot financieel gat tot de ingang van je AOW en/of je pensioen die je financieel moet overbruggen. Het vastellen van een kortere uitkeringsduur (want daar hebben we het over) is een veel lager risico voor de maatschappij en kent voor jou ook een veel lagere premie.

Eindleeftijd AOV verzekering ZZP zelf te kiezen?

Overigens is het niet zo dat je altijd zelf kan bepalen tot welke eindleeftijd jij jouw AOV verzekering wil laten lopen. Sterker nog als jij een zwaar fysiek beroep hebt,  dan kan je dat veelal niet eens zelf bepalen. Meestal is een eindleeftijd van maximaal 55 jaar of soms 60 jaar haalbaar. Dat verschilt overigens per verzekeraar.

Besparen op je  AOV verzekering door eindleeftijd aan te passen?

Overigens is het zo, dat vooral bij zwaardere  beroepen, het premieverschil bij verschillende eindleeftijden 55-60(-65-67 indien mogelijk) erg groot is. Hierop kun je daarom veel besparen. Maar je neemt daar ook een groot risico mee. laat je dus adviseren!

Bedrijfsgegevens

aov-zzp.nl is onderdeel van: 
Tune Financial Planning

Bezoekadres: (alleen op afspraak)

Rode gebouw waarop "Zuidstede" staat
Zadelstede 10  | De Pionier (4e verdieping nr. 5)

3431 JZ NIEUWEGEIN

030 - 6 30 88 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AFM vergunning: 12002591
KIFID Klachteninstituut: 300.000439

Deze website is  SSL beveiligd 

©2019 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services