Image
Image

landingspaginas

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Aegon

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Aegon

 

Mensen die in daegoneze desbetreffende sector zitten weten dit maar al te goed. Zelfstandig ondernemen is kei en keihard werken. Je doet ongelooflijk je best om een zelfverzekerd en goed leven op te bouwen, het is een ongelooflijk grote en risicovolle verantwoordelijkheid.

Het inkomen van jezelf voorziet waarschijnlijk niet alleen je eigen levensbehoeften, maar ook die van de kinderen en je partner en wellicht ook nog andere familieleden. Wat zou er gebeuren wanneer jouw inkomen weg zou vallen en je het daar ineens zonder moet doen? Wat gebeurd er met je bedrijf en hoe ga je zorgen voor een inkomen als je zelf lange tijd niet in staat bent te werken, blijft je bedrijf nog wel voortbestaan?
 
Het overkomt ieder mens wel eens, je wordt ziek en kunt voor korte of langere tijd even niet werken, maar ook ander gevaar ligt altijd op de loer. Er kan altijd iets gebeuren waardoor jij korte, lange of zelfs aanzienlijk lange tijd niet in staat bent je onderneming draaiende te houden en je inkomen valt weg. Nederland staat onder andere bekend om het vangnet dat er is voor arbeiders wanneer zij niet in staat zijn om arbeid te verrichten vanwege een ongeval of complicatie, alleen voor zelfstandige ondernemers is dat vangnet er niet.
 
Daarom biedt AEGON, aov arbeidsongeschiktheidsverzekeringen aan, dit is een verzekering voor zelfstandige ondernemers die vanwege een ongeval of andere redenen lange tijd niet in staat zijn om te werken, zoals net gezegd betekend voor een zelfstandige ondernemer geen werk ook geen inkomen. Hoe deze verzekering precies in elkaar zit en wat dit precies inhoudt wordt in dit artikel nader uitgelegd.

Aegon AOV of wellicht een andere aanbieder die net zo goed en wellicht voordeliger is?

 Vergelijken Aegon AOV  AOV verzekering met alle andere AOV aanbieders?

Wil je dat het echt goed geregeld wordt en dat je 100% zeker bent dat je verzekering uitkeert en dat je de beste en de voordeligste AOV verzekering hebt in jouw specifieke geval, met jouw wensen, jouw beroep en jouw werkzaamheden? 

Onweerstaanbaar aanbod van Aegon van De AOV Specialist?

 

Uiteraard is Aegon niet de enige AOV verzekeraar in Nederland, en zijn er voldoende alternatieven die in jouw geval aantrekkelijker kunnen zijn qua prijs-kwaliteit verhouding.

vergelijken movir aov rapport

Kosteloos aanbod voor een vrijblijvend gesprek met De AOV Specialist?

Vraag dan nu ons Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport  aan, voor de belachelijk lage prijs van € 295,- euro zonder enig risico. Wij hebben al 13 jaar een 30 dagen-niet goed geld terug garantie op onze diensten.

 terugbel afspraak  agenda aovspecialist boeken nu
Echt serieus druk met je AOV bezig? Even bellen met de AOV Specialist? Maak dan eerst een vrijblijvende afspraak met De AOV specialist in de Agenda?  Hij belt jou terug! 
 

Altijd Aegon AOV afsluiten via AOV Specialist aov-zzp.nl!

 

Is een AEGON AOV nou wel of niet iets voor mij?

Allereerst is het wellicht praktisch om te kijken of een AOV van AEGON iets voor u is. Je kunt WEL een AEGON AOV afsluiten wanneer je een zelfstandig ondernemer bent en vanwege een ongeval of andere redenen een financieel vangnet nodig hebt. Ook kunt u een AOV afsluiten wanneer je ondersteuning nodig hebt bij re-integratie of wanneer je een werknemer bent met een inkomen dat hoger is dan dat van de vereiste loongrens van ongeveer € 56.000.

Een AOV is NIET voor jou bedoeld wanneer je naast het ondernemerschap genoeg andere inkomsten hebt en dus het verlies zelf al kunt opvangen. Helaas kunt je de verzekering ook niet afsluiten wanneer je een werknemer bent met een inkomen tot en met de loongrens van ongeveer €56.000. Deze verzekering is uiteraard ook niet af te sluiten als je als ondernemer een te laag inkomen hebt om de premie te kunnen betalen. Een laatste punt waarbij deze verzekering geen optie is wanneer je een werknemer bent met een inkomen hoger dan de loongrens van ongeveer €56.000 en al een WIA excedent verzekering hebt via je werkgever.

 

Waarom wel of geen AOV bij AEGON?

Ook gaan we de voor- en nadelen van een AOV van AEGON tegen elkaar afwegen. Er zitten aan deze verzekering wel degelijk een aantal nadelen en redenen om niet te kiezen voor een AOV. Allereerst, je hebt genoeg alternatieven, enkele hiervan zijn bijvoorbeeld een vrijwillige UWV-verzekering of een (online) schenkkring of een old school offline schenkkring als het Broodfonds.

Als u voldoende spaargeld heeft is dit zeker een reden om een AOV te heroverwegen, ook als uw partner blijvend voldoende inkomen heeft om samen goed van rond te komen. Schets dus eerst de situatie qua inkomen en spaargeld voordat je een AOV overweegt. We hebben het dan wel over spaargeld om tot AOW pensioendatum of pensioenleeftijd te kunnen overbruggen. Dat gaat wel om heel veel geld, met name omdat de rentestand op dit moment bizar laag is, en je over je spaargeld nauwelijks of geen rendement maakt. (Je zou kunnen stellen dat je bizar veel meer spaargeld nodig hebt bij een rendement/rendement  van 0% dan bij een rendement van 4 of 8%).

De laatste reden om geen AOV te nemen is als je in loondienst werkt naast dat je zelfstandig ondernemer bent, de kans is vrij groot dat je hier genoeg mee verdient om goed van rond te komen en dat je dus geen AOV nodig hebt. Ook zijn er genoeg redenen om wel een AOV te nemen.

Een AOV garandeert namelijk dat u beroepsarbeidsongeschiktheid heeft en dus geen ander werk hoeft te zoeken. Ook kun je zelf een bijpassende AOV kiezen door de ruime keuzemogelijkheid die aangeboden wordt, en zo kun je dus zelf de situatie bepalen, daarnaast garandeert een AOV zekerheid voor je bedrijf, je bent altijd verzekerd van een uitkering en daarnaast ook van persoonlijke begeleiding bij re-integratie wanneer er tijdelijk niet gewerkt kan worden.

 

De kosten en dekking van een AEGON AOV.

Nu gaan we een aantal veelgestelde vragen beantwoord en er word aan je uitgelegd wat een AOV dekt, welke opties er zijn, waar je op moet letten, enzovoorts. Met een AOV wordt maximaal 80% van het inkomen verzekerd. Wanneer je dus bijvoorbeeld een inkomen van €1800 per maand hebt ontvang je €1440 per maand aan AOV.

Wellicht is 80% voor sommigen wat veel, dit kan komen omdat je nog spaargeld achter de hand hebt en het dus helemaal niet nodig is om 80% van het inkomen te verzekeren. Ook is het mogelijk slechts de meest noodzakelijke uitgaven de verzekeren. Dan heeft u bijvoorbeeld een uitkering voor de boodschappen en de huur, en de overige kosten worden betaald van het spaargeld. Ook is het zo dat, tegen hoe meer oorzaken verzekerd, des te hoger de premie.

 

Je kunt je onder andere verzekeren voor arbeidsongeschiktheid door: ongelukken, zwangerschap, kanker, hart- en vaatziekten of lichamelijke of psychische aandoeningen. Je kunt kiezen uit een eigenrisicotermijn variërend van 14 ot 30 tot 60 tot 90 of 180 dagen, of zelfs 1 of 2 jaar. Hiervoor geldt, des te de langer de eigenrisicotermijn, des te lager de premie. Het is tevens goed te bedenken tot welke leeftijd je verzekerd wilt zijn, dit maakt ook een verschil in premie en is iets waar zeker goed over moet worden nagedacht. Ook is het belangrijk te bedenken hoe lang je een AOV-uitkering wilt ontvangen en of je je premie elk jaar wilt laten stijgen, bijvoorbeeld met 1% per jaar.

Hoe langer je een uitkering ontvangt, des te hoger de premie, des te meer je je uitkering verhoogd, als je dit al laat doen, des te hoger de premie. Ook hebben we veel te maken met inflatie, de laatste tijd worden producten elk jaar weer duurder, ook is het dus handig om jaarlijkse stijging van het verzekerde bedrag te overwegen, dit kan erg handig zijn, zo kun je voorkomen dat je voor onverwachte kosten komt te staan in de toekomst.

Het kan voorkomen dat je 100% ongeschikt bent, dan kun je helemaal niet meer werken, maar het kan ook voorkomen dat je 25%, 50% of 80% ongeschikt bent, het is belangrijk goed te overwegen tegen welk percentage ongeschiktheid er verzekerd moet worden, dit is ook een factor die de premie en natuurlijk ook uw uitkering bepaald.

 

Hoe zijn verzekeringen van AEGON en alternatieven te vergelijken?

Natuurlijk wil je bij het kiezen van een verzekering direct de juiste verzekeraar kiezen, alleen er zijn heel veel AOV aanbieders in Nederland, en dan heb je ook de ruime keuzemogelijkheid in een AOV, die is aan de ene kant fijn, maar aan de andere kant zie je soms door de bomen het bos niet meer. Er zijn in Nederland veel objectieve onafhankelijke verzekering vergelijkers, alleen deze verzekering wordt door velen ook niet meegenomen.

Mocht dat nou het geval zijn, dan kun je altijd nog zelf op onderzoek uit. Speur bijvoorbeeld eens het internet af, welke verzekeraars hebben goede reviews, welke verzekeraar biedt hetgeen aan wat het beste bij mij past en wat zijn dan de verschillen in tarieven/premie? Ook als er wel een vergelijker is waar deze verzekering in is meegenomen, dan is het alsnog sowieso handig om even te tijd te nemen om het internet af te speuren, zo’n goede of juist minder goede waardering van een vergelijker zegt nog lang niet alles, u moet de situatie van meerdere perspectieven gezien hebben om echt een goed oordeel te kunnen vormen. De soort verzekering is ook belangrijk, de aard van de oorzaak is hiervoor vaak bepalend, een ongeval, een chronische ziekte. Ga je dan voor een aegon ongevallen aov, ga je voor een aegon aov zonder psyche of niet?
 

Algemene details.

Om je nou echt een goed idee te geven hebben we nog een paar algemene details. De minimale contractduur van een AOV is 1 jaar, de verzekering gaat in vanaf de eerste verzekeringsdag, en de eerste verzekeringsdag tot en met de eindleeftijd moet minimaal 5 jaar tussen zitten. Zoals eerder genoemd hoeft u geen ander werk te zoeken, als je dit wel besluit te doen, dan kan AEGON je helpen met re-integratie, ook wordt dan wellicht opnieuw gekeken naar de situatie qua arbeidsongeschiktheid. Bij zwangerschap is de maximale uitkering 16 weken en bij verlofdekking is er sprake van een uitkering van 30 dagen. Opzeggen kan na het eerste jaar, dagelijks.

 

Het AOV Vergelijk Rapport en het Aanvraag proces

Om het proces goed en foutloos te laten verlopen wordt aangeraden om professionele hulp te nemen. Experts zijn namelijk handig, gespecialiseerd en kunnen je het beste helpen, ook bij de inschatting wat het beste bij u past wanneer je dat moeilijk vind. Ook is dit voor u lekker, aangezien deze experts het grootste gedeelte van het werk in handen nemen. Er zijn zelfs verzekeraars waar onafhankelijke professionele hulp een vereiste is. Dit is in verband met het feit om de kans te minimaliseren dat mensen on-overwogen beslissingen nemen.

 

Een afspraak maken is heel makkelijk, dit kan gewoon online of per telefoon, vervolgens krijg je een vast aanspreekpunt toegewezen en vanuit hier krijg je hulp bij je arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een deskundige specialist is nooit aangesloten bij de verzekeraar en dus onafhankelijk, het doel van deze persoon is het helpen van jou bij het proces van het contract met de verzekeraar en deze kan ook voor een groot deel alle communicatie regelen.

Tot slot

Al met al kun je dus zeggen dat een aegon arbeidsongeschiktheidsverzekering dus veel gecompliceerder is dan menig mens van te voren denkt. Het is iets waar echt goed over nagedacht moet worden en waar vaak zelfs professionele hulp bij nodig is.

Er zijn diverse redenen om hem wellicht toch niet af te sluiten, en redenen om dit juist wel te doen. Er is ruime keuzemogelijkheid om de beste verzekering te kiezen die bij jou past, maar al deze keuzemogelijkheden maken het soms juist lastig om de verzekering op de juiste manier af te stellen.

Ook zijn er veel factoren waar men rekening mee moet houden die de hoogte van de premie bepalen, er zijn veel meer addertjes dan je van te voren zou verwachten. Verschillende varianten van een AEGON arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten, meestal wordt men arbeidsongeschikt door een ongeval en zo komt men in aanraking met een AEGON ongevallen aov, men moet rekening houden met keuzes als een aegon aov zonder psyche of met psyche.

Elke keuze is weloverwogen en met dit artikel hoop ik je meer informatie en goed advies te hebben gegeven, en onthoud, professionele hulp is een hele handige en verstandige stap om te maken!

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Centraal beheer

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Centraal Beheer

centraal beheer aov interpolis avero achmea

Je geniet met meer dan volle teugen van je bestaan als zelfstandig ondernemer. Je bent dan ook iedere dag in touw. Je werkt enorm hard, maar dat is wat jouw passie is. Hiervoor ga je aan de gang. Omdat jij doet waar je hart ligt, vindt je het geen probleem om ‘s avonds en in de weekend ook voor je klanten bezig te zijn.

En in de tussentijd moet je er ook nog voor zorgen dat nieuwe opdrachten blijven binnenkomen. Want tenslotte moet de schoorsteen blijven roken. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering van Centraal Beheer kan daarbij zekerheid bieden.

 Maar wat ga je nu doen als je, door ziekte, een ongeval of zelfs een zwangerschap, tijdelijk of voor langere tijd zonder werk en dus zonder inkomen komt te zitten? Wat ga je dan doen is de grote vraag. Voor dat soort gevallen is het wellicht verstandig om dan toch een arbeidsongeschiktsverzekering (aov) te overwegen.
 
 Want als zelfstandig ondernemer hoef je op de overheid niet te rekenen op hebt moment dat je arbeidsongeschikt raakt, dit al dan niet voor langere tijd. Dat valt namelijk onder het ondernemersrisico. Je zult dus zelf hier iets voor moeten regelen, of in ieder geval zorgen dat er een financieel vangnet is.
 

 Heb je een verzekering afgesloten dan krijg je namelijk als zelfstandig ondernemer, in geval van korte of langdurige arbeidsongeschiktheid een maandelijkse uitkering voor de maatschappij waar je je verzekering hebt afgesloten. Met een aov verzekering hoef je dus niet zonder inkomen te zitten. Maar er komt bij een dergelijke verzekering een hoop kijken en er zijn heel van verzekeringsmaatschappijen die een dergelijke verzekering aanbieden.

 

Nog even voor de duidelijkheid. Wanneer is er sprake van arbeidsongeschiktheid? Je bent arbeidsongeschikt als je helemaal niet of niet goed je werk kunt doen, en dat kan voor korte of langere tijd zijn. De oorzaken waardoor dit dan kan komen zijn ziekte (kort of langdurig), een bedrijfs- of sportongeval en mocht er sprake zijn van een zwangerschap dan ben je dus ook arbeidsongeschikt voor de duur van de zwangerschap. Je kunt dus voor kortere of langere tijd arbeidsongeschikt zijn, en er zijn dan ook een aantal manieren waarop je dit kan laten verzekeren.

Centraal Beheer AOV of andere aanbieder die beter en voordeliger is?

In deze blog bekijken kort we drie verzekeringsmaatschappijen en een bank die een dergelijke verzekering voor zelfstandigen aanbieden.

 

Centraal Beheer AOV

Net zoals bij de andere verzekeringsmaatschappijen kun je ook bij Centraal Beheer een dergelijke AOV verzekering afsluiten. Bij verzekeringsmaatschappij kun je direct zelf een aov verzekering online aanvragen. Maar let wel op, dit is een proces waarvan je zeker moet weten wat je doet. Een goedkopere maandpremie is niet standaard altijd goed en niet iedere arbeidsongeschiktheidsverzekering past precies op iedere ondernemer. Een designer of een software developer loopt nu eenmaal minder risico dan bijvoorbeeld een metselaar, een loodgieter of een elektriciën.

 

De premie die je betaald bij deze maatschappij hangt van een aantal factoren af. Zo moet je dan denken aan zaken zoals leeftijd, inkomen en beroep. Zoals we al eerder zeiden, een metselaar loopt nu eenmaal meer risico dan bijvoorbeeld software developer. Verder hangt de hoogte van de maandelijks te betalen premie ook samen met zaken zoals de eigen risico periode en de duur van de uitkering.

 Voor de goeie orde, deze verzekeringsmaatschappij is een onderdeel van Avero Achmea, dus komt een en ander wat betreft verzekering nogal overeen (en nee, dat is geen toeval).

Onweerstaanbaar aanbod van Centraal Beheer van De AOV Specialist?

Uiteraard zijn Centraal Beheer, Avero Achmea , Interpolis en Rabobank niet de enige AOV partijen in Nederland, en zijn er voldoende alternatieven die in jouw geval ook aantrekkelijker kunnen zijn qua prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijken lexibele AOV ‎AOV 2.5 · ‎Langer mee AOV Vergelijk Rapport

Vraag dan nu ons Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport  aan, voor de belachelijk lage prijs van € 295,- euro zonder enig risico. Wij hebben al 13 jaar een 30 dagen-niet goed geld terug garantie op onze diensten.

terugbel afspraak aov specialist   agenda aovspecialist boeken

 

Echt serieus druk met je AOV bezig? Even bellen met de AOV Specialist? Maak dan eerst een vrijblijvende afspraak met De AOV specialist in de Agenda?  Hij belt jou terug! >

Altijd Centraal Beheer, Interpolis, Avero Achmea AOV en Rabobank AOV rechtstreeks afsluiten via AOV Specialist aov-zzp.nl!

 

Avero Achmea AOV

avero achmea aov

Avero Achmea biedt met haar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen onder ondere reintegratiediensten en, uiteraard net zoals alle andere verzekeraars, een zekere mate van inkomenszekerheid.

 Ook bij deze verzekeringsmaatschappij hangt, net als bij de anderen, de hoogte van de maandelijks te betalen premie af van een aantal factoren, die we later in dit blog de revue laten passeren.

 Net zoals bij Centraal beheer wordt de hoogte van de premie bepaald door de eigenrisico periode en onder andere de eindleeftijd. Verder is de hoogte van de premie, maar dat geldt voor allemaal, qua indexering gericht op prijsstijgingen.

Opmerking Avero Achmea heeft per 01-01-2020 al haar AOV vertzekeringspremie ineens verhoogd met 5%.

  

Interpolis AOV

interpolis aov

 Sluit je je verzekering af bij Interpolis dan heb je in ieder geval toegang tot verschillende diensten (en ook informatie) om een eventuele arbeidsongeschiktheid te voorkomen. Je inkomen kun je verzekeren tot € 150.000,00. Wordt je onverhoopt ziek voor korte, of langere tijd dan ontvang je via deze verzekeringsmaatschappij een maandelijkse uitkering. Heb je eventueel nog inkomen uit ander werk, dan zal dat niet worden verrekent.

De hoogte van het uit te keren maandbedrag is bepaald door het bedrag dat je hebt laten verzekeren en door hoeveel je uiteindelijk nog kunt werken. Uiteraard spelen hier ook nogal wat andere factoren mee die de hoogte van je maandpremie bepalen, zoals we verderop in dit blog beschreven. Ook bij deze maatschappij kun je je verzekering direct online afsluiten. Overigens is deze verzekeringsmaatschappijonderdeel van de Rabobank en moet je niet verbaast opkijken als je overeenkomsten ziet.

 

Rabobank AOV

rabobank aov

Ook via de Rabobank kun je een dergelijke verzekering afsluiten. En aangezien Interpolis een onderdeel is van deze bank, loopt je verzekering die je hier afsluit via deze verzekeringsmaatschappij.

 En ook hier is de verzekeringspremie aftrekbaar van de belasting. Net zoals bij alle andere verzekeringsmaatschappijen.

Overigens vragen alle verzekeringsmaatschappijen een zogenaamde medische acceptatie. Bij het afsluiten dienen een aantal medische vragen te worden beantwoord. En heel soms vraagt een medisch adviseur extra informatie op bij een medisch specialist of je huisarts. En in heel enkele gevallen kan er worden gevraagd om een extra onderzoek.

 

Afsluiten met of zonder advies

 Bij alle verzekeringsmaatschappijen, en ook bij degene die we hier boven kort beschreven, kun je een verzekering afsluiten met of zonder advies. Alle partijen schermen natuurlijk met het feit dat je genoeg kennis moet hebben om zelf een verzekering af te sluiten, want stel je voor dat je het verzekerde bedrag te laag hebt vastgesteld. En uiteraard zijn er kosten aan een dergelijk advies verbonden, zo rekenen sommigen bijvoorbeeld eenmalige advieskosten € 750,00 en ben je DGA dan betaal je zelfs € 825,00 eenmalig.

 Drie verzekeringsmaatschappijen en een bank die vier, wat betreft deze dienstverlening allemaal erg op elkaar lijken. En zo zijn er natuurlijk nog maar, dus hoe ga je als zelfstandig ondernemer hier nu mee om. En waar moet je dan eigenlijk op letten?

 Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en je wilt niet teveel prima betalen dien je goed op een aantal punten te letten. Zo is het mogelijk een zogenaamde wachttijd met je verzekeraar af te spreken. Een wachttijd wil zeggen dat je, met de verzekeraar, een periode afspreekt waarin je nog geen aanspraak maakt op de afgesproken uitkering. In plaatst daarvan maak je dan gebruik van je eigen spaartegoed. Een goede optie voor als je niet teveel premie wilt betalen en voor een bepaalde periode genoeg spaargeld hebt. Een andere belangrijk punt is de hoogte van de uitbetaling. Dat houdt zoveel in dat je met je verzekeraar een afspraak maakt over het maandelijks uit te keren bedrag dat je gaat ontvangen bij honderd procent arbeidsongeschiktheid. En zo zijn er nog wel wat belangrijke punten waar je goed over moet nadenken op het moment dat je een arbeidsongeschiktheidsverzekering wil gaan afsluiten. Zo moet je ook goed letten op de lengte en de leeftijdslimiet van de af te sluiten verzekering. De meeste arbeidsongeschiktheidsverzekeringen met een lage maandpremie vaak een maximale uitkeringsduur met een maximale duur van vijf jaar. En, je raadt het natuurlijk al, heb je een verzekering met een hogere premie, dan ontvang je per maand een uitkering totdat je bent herstelt.

 Er zijn dus nogal wat factoren die je maandpremie bepalen (we hadden het al eerder aangegeven). Om sommige punten heb je nu eenmaal weinig invloed, maar zeer zijn, zoals we hierboven al beschreven, genoeg andere keuzes die je moet maken voor een passende verzekering met een al dan niet hoge maandpremie.

Maar let goed op, niet alles is voor jouw specifieke situatie als zelfstandig ondernemer op je lijf geschreven, tenslotte is niet iedereen hetzelfde en dat geldt ook voor ondernemers net zo goed.

  

Door de bomen het bos niet zien

 Het is nu niet vreemd of iets om je te schamen als je nu echt door de bomen het bos niet meer ziet. Want hoe kun je op een goede manier en betrouwbare manier al die verzekeringsmaatschappijen en wat ze aanbieden met elkaar vergelijken. En hoe weet je nu wat voor jou de juiste verzekering is? De pakketten en diensten lijken ook allemaal op elkaar, en, zoals in deze blog al duidelijk werd, verschillende verzekeraars kunnen ook nog gewoon aan elkaar verbonden zijn. En de een klinkt nog mooier dan de ander. Dus wat is voor jou nu de beste keuze? Hoe bepaal je dat? En is degene met de goedkoopste maandpremie nu de beste keuze?

 

Geen zorgen, bij aov-zzp.nl kun je terecht voor een zogenaamd AOV Vergelijk Rapport waarin de verschillende verzekeraars en wat zij bieden duidelijk en helder worden vergeleken. En niet alleen dat, je krijgt ook nog eens een advies helemaal voor jou op maat. Want tenslotte is niet iedere zelfstandige hetzelfde, en dus heeft iedereen een andere aov nodig. Een advies op maat dus, tegen een redelijke prijs en met 30 dagen niet goed geld terug garantie. Vooraf kun je vrijblijvend eerst zelf een offerte maken en daarna vrijblijvend een afspraak inplannen en al je vragen stellen!

  

Afsluiten arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je bent nu op het punt aangekomen dat je als zelfstandige toch echt een wilt afsluiten. Maar de vraag is nog steeds, hoe pak je dat aan? Het is in ieder geval echt aan te raden professionele en onafhankelijke hulp in te schakelen. Het scheelt jou als ondernemer een hoop stress en tijd. En dat is tijd die je veel beter kunt besteden in je eigen bedrijf. Dus nadat je het advies van aov-zzp’s persoonlijke Vergelijk Rapport en gepersonaliseerd advies hebt ontvangen, kun je direct een afspraak met een Specialist arbeidsongeschiktheidsverzekering maken in de online agenda of per telefoon. Onze specialisten staan je heel graag te woord,

  

Hoe gaan wij te werk?

 Bij aov-zzp krijg je een vast aanspreekpunt toegewezen. Hierdoor heb je altijd de beschikking over een verzekeringsspecialist die niet direct gelieerd is aan een verzekeringsmaatschappij, dus onafhankelijk is, maar je wel altijd zal helpen met de communicatie en contractvorming met de verzekeraar wanneer deze niet direct met de klant werkt.

 

De experts van aov-zzp.nl kunnen als beste inschatten wat voor jou als hardwerkende zelfstandige het beste zal werken met de meest gunstige maandpremie. Daarnaast zal een groot deel van de administratie die met het afsluiten van deze verzekering gemoeid is voor rekening komen van deze experts. Ook daar hoef je je dan geen zorgen over te maken.

 Neem vandaag nog contact op, we helpen je graag verder.

dga aov specialistNederland telt ruim 250.000 DGA's. Als ondernemer hebt u zelf de vrijheid om bewuste keuzes te maken op veel gebieden.  Als u kiest om vanuit een BV te werken ben je een directeur-grootaandeelhouder ofwel DGA. 

In Nederland is een directeur-grootaandeelhouder (DGA) iemand die werkt bij een bv of nv in een binnen de vennootschap relatief hoge (vaak de hoogste) bestuurlijke functie, en een groot deel van de aandelen bezit in het bedrijf. 

 Een  besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, afgekort B.V., is geregeld in boek 2 van het Burgerlijk Wetboek. Het is een rechtspersoonlijkheid bezittende vennootschap met een in aandelen verdeeld maatschappelijk kapitaal, waarin ieder der aandeelhouders voor een of meer aandelen deelneemt. 

 

DGA heeft wel of geen sociale verzekeringsplicht?


verplicht

Om eerst te kunnen bepalen of er of er sprake is van (mogelijke) sociale verzekeringsplicht zijn er een aantal belangrijke vragen te beantwoorden zoals:

 

 • Is de DGA enig aandeelhouder/eigenaar van het bedrijf?
 • Heeft de BV van de DGA belang in een andere onderneming(en) en/ of maakt het deel uit van een bepaalde structuur rechtsvormen of structuren?

Let op: De belastingdienst kan namelijk anders  controle alsnog sociale verzekeringsplicht vaststellen op basis van feitelijke omstandigheden en optreden met waarschuwingen en forse naheffingen.

  

De directeur grootaandeelhouder en de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV)

 
De directeur grootaandeelhouder heeft hele specifieke aandachtspunten zeker bij het advies voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. De B.V. zal in de regel voor het gehele WIA-risico voor de DGA een  arbeidsongeschiktheidsverzekering kunnen afsluiten. 
Het is echter ook mogelijk de arbeidsongeschiktheidsverzekering in privé af te sluiten. De premie is dan aftrekbaar in de IB-aangifte als uitgave voor een inkomensvoorziening. De DGA kan zelf het verzekerd bedrag,de looptijd en uitkering zelf bepalen. je mag ook zelf bepalen bij welke verzekeraar je deze wil afsluiten.
  

AOV voor DGA afsluiten

Als DGA (directeur-grootaandeelhouder) dien je dus zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Je  bent dus niet automatisch verzekerd tegen ziekte en arbeidsongeschiktheid. De financiele gevolgen van je werk (tijdelijk) te moeten onderbreken door een ongeval of door ziekte kunnen groot zijn. 

De DGA kan zelf het verzekerd bedrag,de looptijd en uitkering zelf bepalen. je mag ook zelf bepalen bij welke verzekeraar je deze wil afsluiten.

Let op: Ben je DGA, (ofwel directeur-grootaandeelhouder) van je eigen bedrijf/ Dan is het meestal niet nodig om een Ziektewet-uitkering af te sluiten. Tijdens uw ziekte is de bv namelijk verplicht om uw loon door te betalen. U kunt wel een arbeidsongeschiktheidsverzekering (WIA) afsluiten bij UWV.

Let op de loondoorbetalingsplicht geldt niet tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof. Als vrouwelijke directeur-grootaandeelhouder kunt u voor deze 16 weken wel een vrijwillige Ziektewet-verzekering afsluiten bij UWV. Let op: bent u zwanger? De loondoorbetalingsplicht geldt niet tijdens zwangerschaps- en bevallingsverlof. U vraagt dan een ZEZ-uitkering aan.

 

problemen aov dga DGA met medische problemen; UWV en vangnetverzekering

 

Start u binnenkort met een onderneming en bent u hierin geen DGA? Dan kunt u in sommige op vrijwillige basis werknemers ziektewetverzekering voortzetten via het UWV. Dit is echter opvrijwillige basis en u dient hier zelf actie in te ondernemen. Wie bij particuliere verzekeraars onverzekerbaar is, kan zich bij het  UWV melden voor een vrijwillige Ziektewetverzekering. -binnen 13 weken- na uit dienst treding  en het daarmee stoppen van het  betalen van de verplichte Ziektewetpremie

 

Kan de DGA een vrijwillige WIA-verzekering afsluiten via het UWV?

 De vrijwillige voortzetting van de Ziektewet is dus niet mogelijk voor een DGA. Een DGA is feitelijk werknemer van de eigen BV. en heeft namelijk tijdens de periode van ziekte recht op loondoorbetaling op grond van de regeling voor werknemer.  Wel kan de DGA een vrijwillige WIA-verzekering afsluiten via het UWV.

 

 

Tags: ,

Een Flexibele Arbeidsongeschiktheidsverzekering van De Amersfoortse

De Flexibele Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van De Amersfoortse

 

Als zelfstandiamersfoortse ‎Flexibele AOV ‎AOV 2.5 ·‎Langer mee AOV g ondernemer werk je ongelooflijk hard om een goed leven met een gevoel van zekerheid en veiligheid voor jezelf op te bouwen. Als broodverdiener van je gezin draag je bovendien constant een grote verantwoordelijkheid met je mee. Jouw inkomen moet niet alleen in je eigen levensbehoeften voorzien, maar eventueel ook in het levensonderhoud van je partner, kinderen en andere familieleden. Wat zou je gezin doen zonder jouw inkomen? Houdt je bedrijf zichzelf in stand als jij voor lange tijd uit de roulatie bent?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en iedereen wordt wel eens ziek. De Nederlandse overheid heeft echter geen vangnet voor ondernemers en ZZP’ers die door lange ziekte of arbeidsongeschiktheid hun bron van inkomsten verliezen. Daarom biedt De Amersfoortse de Amersfoorste flexibele arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) aan voor zelfstandigen. Deze verzekering met een brede dekking stelt de welgesteldheid van jou, je familie en je bedrijf veilig door je te helpen arbeidsongeschiktheid te voorkomen en financieel en mentaal te ondersteunen in het geval dat je toch arbeidsongeschikt raakt. Met zo’n inkomensgarantie wordt het leven van een ondernemer vele malen beter, want het neemt een grote zorg van je schouders. Door het risico van zelfstandigheid te verminderen kunnen ZZP’ers zich meer focussen op hun werk en familie en ‘s nachts gewoon gerust slapen.

Een Amersfoortse AOV is een verzekering die maatwerk levert om dit grote financieel risico voor u op een degelijke wijze af te dekken. Amersfoortse beperkt daarbij uw inkomensverlies door een beperkte wachttijd en een hoog uitkeringspercentage. Zij leveren hun verzekeringsproducten uitsluitend via onafhankelijke adviseurs, omdat ze het van groot belang vinden dat u altijd kunt rekenen op een onafhankelijk advies van een vaste adviseur met een productgerichte deskundigheid; een vaste adviseur die voor u een direct aanspreekpunt vormt voor deze AOV- en andere verzekeringen. AOV ZZP  is zo’n onafhankelijke deskundige. Amersfoortse  werkt niet rechtsreeks met de consument.

Uiteraard is De Amersfoortse niet de enige AOV verzekeraar in Nederland, en zijn er voldoende alternatieven die in jouw geval ook aantrekkelijker kunnen zijn qua prijs-kwaliteit verhouding.

Vergelijken lexibele AOV ‎AOV 2.5 · ‎Langer mee AOV Vergelijk Rapport

Vraag dan nu ons Persoonlijk AOV Vergelijk Rapport  aan, voor de belachelijk lage prijs van € 295,- euro zonder enig risico. Wij hebben al 13 jaar een 30 dagen-niet goed geld terug garantie op onze diensten.

terugbel afspraak aov specialist   agenda aovspecialist boeken

 

Echt serieus druk met je AOV bezig? Even bellen met de AOV Specialist? Maak dan eerst een vrijblijvende afspraak met De AOV specialist in de Agenda?  Hij belt jou terug! 

Altijd Amersfoortse AOV rechtstreeks afsluiten via AOV Specialist aov-zzp.nl!

AOV Verzekering voor Medici

aovmedici-

Bij de AOV voor Medici ontvang je een uitkering als je arbeids­ongeschikt wordt en daardoor inkomen verliest. En dat voor een scherpe premie. Deze verzekering biedt een goede bescherming als je als (para)medisch specialist of hogeropgeleide zakelijk professional arbeids­ongeschikt wordt.

Extra uitkering
Bij langdurige volledige arbeids­ongeschiktheid ontvang je een extra uitkering. De uitkering is 50% van het bedrag dat je hebt verzekerd en is afhankelijk van je eigenrisico­termijn. Aan de extra uitkering zijn wel voor­waarden verbonden.

Hepatitis en MRSA
Je hebt een medisch beroep? En mag je geen medische handelingen uitvoeren vanwege besmettingsgevaar door de MRSA-bacterie? Of ben je drager van het hepatitis B-virus? Ook dit zien wij als arbeids­ongeschiktheid en dan ontvang je dus gewoon een uitkering!
Ook een uitkering in geval van: 
 • Gevolgen van besmetting door de MRSA-bacterie.
 • Gevolgen van besmetting met hepatitis B.
 • Uitkering bij zwangerschap.
 • Uitkering bij overlijden van partner of kind.
 • Voorlopige dekking bij een ongeval.
 • Korting in de eerst 3 verzekeringsjaren
 • Uitgebreide preventieservice

AOV Medici : Tandarts Huisarts Dierenarts

Kies je eigenrisico­termijn
Hoe langer de eigenrisico­termijn die je kiest, hoe minder premie je betaalt. Als je kiest voor een langere eigenrisico­termijn duurt het wel langer voordat je een uitkering van ons krijgt als je arbeids­ongeschikt wordt. Deze periode overbrug je met eigen middelen. Je kunt kiezen uit verschillende eigenrisico­termijnen:
 • 1 maand
 • 3 maanden
 • 6 maanden
 • 12 maanden
 • 24 maanden

 Aanpassen aan loonontwikkeling

 • Het is handig dat je verzekering blijft aansluiten bij de loonontwikkeling. Je kunt daarom kiezen of je het bedrag dat je verzekert of je uitkering bij arbeids­ongeschiktheid jaarlijks automatisch laat aanpassen aan de algemene loonontwikkeling. Je financieel adviseur kan je hier meer over vertellen.
  Pas je verzekering aan als je inkomen wijzigt
  Wijzigt je inkomen? Om ervoor te zorgen dat het bedrag dat je verzekert blijft aansluiten op je inkomen, kun je dit bedrag ieder jaar aanpassen. Je mag het bedrag dat je verzekert met maximaal 10% verhogen, zonder dat daarvoor een medische toetsing nodig is. Aan het verhogen zijn wel voor­waarden verbonden. Je kunt het bedrag ook verlagen.
Je kunt de premie van de AOV voor Medici bij je aangifte inkomstenbelasting aftrekken in box 1 (inkomen uit werk en woning). Betaalt een BV/NV de premie? Dan kan je de premie ten laste van de winst brengen. Over de eventuele uitkeringen is de verzekeraar verplicht loonheffing in te houden. De wettelijke loonheffingen zijn loonbelasting, premies werknemers­verzekeringen en de bijdrage Zorg­verzekeringswet.
Je bent arbeids­ongeschikt als je door een medisch vast te stellen oorzaak voor minstens 25% beperkt bent om arbeid uit te voeren. Deze oorzaak moet een direct gevolg zijn van een ziekte of ongeval.
Bij langdurige volledige arbeids­ongeschiktheid ontvang je een extra uitkering.
Ben je langdurig en onafgebroken arbeids­ongeschikt? En is deze arbeids­ongeschiktheid vanaf de eerste dag volledig? Dan ontvang je bij de UNIM Plus AOV en de UNIM AOV een extra uitkering. Dit geldt al bij een eigenrisico­termijn van 3 maanden. In de tabel hieronder lees je welke eigenrisico­termijn gekoppeld is aan welke periode van arbeids­ongeschiktheid. En of je een extra uitkering ontvangt.
Eigenrisico­termijn in maanden Periode van onafgebroken en volledige arbeids­ongeschiktheid
 Extra uitkering:


1 Nvt Nee
3 6 maanden Ja
6 6 maanden Ja
12 12 maanden Ja
24 24 maanden Ja

Hoogte van de extra uitkeringDe extra uitkering is 50% van het bedrag dat je hebt verzekerd en is afhankelijk van je eigenrisico­termijn. Hoe langer je eigenrisico­termijn, hoe hoger je extra uitkering.

In de praktijk
Hieronder vind je een aantal voorbeelden van hoe wij de extra uitkering berekenen. In deze voorbeelden rekenen wij met 30 dagen per maand.

Eigenrisico­termijn 3 maanden

Duur arbeids­ongeschiktheid: 6 maanden
Bedrag dat je hebt verzekerd: € 100
Extra uitkering: 50% van het bedrag dat je hebt verzekerd
Hoogte extra eenmalige uitkering € 4.500 (= 3 maanden x 30 dagen* x (50% van € 100))
Eigenrisico­termijn 12 maanden

Duur arbeids­ongeschiktheid: 12 maanden
Verzekerde bedrag € 100
Extra uitkering: 50% van het bedrag dat je hebt verzekerd
Hoogte extra eenmalige uitkering € 18.000 (= 12 maanden x 30 dagen* x (50% van € 100))

 

AOV verzekering Medici: voor Para medische beroepen 

Ambulanceverpleegkundige
Anesthesiemedewerker
Audioloog
Chiropractor
Counselor
Doktersassistente
Diëtist
Ergotherapeut
Echogravist
Farmakundige
Fysiotherapeut
Huidtherapeut
Kinesitherapeut
Logopedist
Longfunctie analist
Laborant klinische neurofysiologie
Medisch nucleairwerker
Medische pedicure
Mondhygiënist
Oefentherapie Cesar
Oefentherapie Mensendieck
Nucleair geneeskundig laborant
Operatieassistent
Optometrist
Orthopedisch technicus
Orthopedisch technoloog
Orthoptist
Paraveterinair
Podotherapeut
Praktijkondersteuner
Praktijkverpleegkundige
Radiotherapeutisch laborant
Radiodiagnostisch laborant
Tandprotheticus
Technoloog Medische Beeldvorming

Deze website is  SSL beveiligd 

©2019 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services