fbpx
Image
Image

Uitgelicht: Correctiebepaling


Bij het bespreken van de voorwaarden van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen komt regelmatig de correctiebepaling aan de orde.

Indien de verzekeraar voert de arbeidsongeschiktheidsverzekering als sommenverzekering, is bij deze vorm is het correctiemechanisme niet aanwezig. Het schadebehandelingsbeleid is daarom bepalend of een verzekerde medisch beperkt is in zijn beroep. Die medische beperkingen worden afgezet tegen de in dat beroep voorkomende werkzaamheden. Afhankelijk van het op deze wijze vastgestelde arbeidsongeschiktheidspercentage vindt dan evenredig aan de verzekerde som de uitkering plaats. Derving van inkomen hoeft niet te worden aangetoond.

In de markt was regelmatig discussie of de arbeidsongeschiktheidsverzekering als sommen- of als schadeverzekering moest worden gezien. Om aan deze discussie een einde te maken, is aan AOV-verzekeraars door het Verbond (mede op verzoek van de Ombudsman) geadviseerd dit onderscheid in de polisvoorwaarden aan te scherpen. Sinds 2004 voert de AOV-markt zodoende naast de reeds gangbare sommenvariant ook een schadevariant waarin wel die correctiebepaling is opgenomen.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page