fbpx
Image
Image

Hoeveel procent van de ZZP-ers krijgt te maken met arbeidsongeschiktheid?!


-7% van de ondernemers krijgt te maken met arbeidsongeschiktheid.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Dat blijkt wel uit het feit dat maar liefst een op de veertien zelfstandigen te maken krijgt met arbeidsongeschiktheid. Met alle gevolgen van dien.

Overheid regelt het wel?? Nee!

De overheid heeft geen wettelijke arbeidsongeschiktheidsvoorzieningen.. Toch denkt maar 50% van alle ondernemers dat ze bij arbeidsongeschiktheid terugvallen naar een bijstandsniveau.

53% kans dat een ondernemer geen AOV heeft.
De kans dat een ondernemer arbeidsongeschikt wordt is niet gering. Toch heeft meer dan de helft van alle ondernemers geen AOV. Met alle risico's van dien.

AOV duur!?
58% kans dat een ondernemer denkt dat de AOV premie hoger is dan die werkelijk is.De werkelijkheid is echter dat de premie veel lager is dan ze denken.Veel ondernemers denken dat een AOV erg duur is. En willen er daarom niet aan. Gemiddeld is de premie echter minder dan 200 euro bruto per maand!

Heeft de ondernemer wel iets gereserveerd voor kortstondige ziekte dan?!

Ruim een derde van alle ondernemers heeft niets geregeld bij arbeidsongeschiktheid. Geen verzekering, geen buffers of andere zaken waar op teruggevallen kan worden.Veel ondernemers zijn zich bewust van het feit dat de risico's van arbeidsongeschiktheid groot zijn voor de continuïteit van de onderneming. Bijna de helft heeft dan ook een AOV op het verlanglijstje staan.

Maatschappijen zien in het begeleiden en re-integreren een belangijke taak voor zichzelf weggelegd. Toch blijkt bijna driekwart van alle ondernemers dat niet te weten.

Gelukkig : 87% van de ondernemers ondernemer wil wel graag geholpen wil worden bij re-integratie.

Bron: Reaal

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page