fbpx
Image
Image

AOV voor ZZP & Crisis


Een aantal overpeinzingen inzake de crisis, mocht je nog geen AOV hebben en er nu over nadenkt.

Tweede inkomen

In sommige gevallen wordt de hoogte van het verzekerd bedrag afgestemd op de mogelijkheid tot een tweede inkomen van de partner, als het nodig mocht zijn.

Toelichting:
Man werkt als ZZP- er en vrouw werkt niet, is bijv. huisvrouw. Als de man ziek zou worden, zou de vrouw altijd nog full time kunnen gaan werken. Echter, mocht dit gebeuren is dat al een hele omschakeling, en zal de nodige moeite kosten. Maar heb je in tijden van crisis dan wel een full time baan voor het uitkiezen?. Een baan die aansluit op je opleiding en ervaring, en dus ook een bijbehorend inkomen oplevert.Nee, is wellicht het antwoord.

Een goedkope mogelijkheid is een vorm waarbij je tijdelijk kiest voor een BUDGET oplossing, een AOV die weiswaar slechts gedurende een aantal jaren uitkeert.Maar die ook een veel vriendelijker prijsplaatje heeft.

Last
Als je last van de crisis hebt, en je zit thuis zonder werk maar wel met doorlopend vaste lasten, waaronder je AOV premie, wordt je er ook niet vrolijker van, aangezien je de verzekering niet even stop kan zetten, om een aantal maanden later weer "aan" te zetten.

Wel is het mogelijk je verzekerde soms te verlagen, aangezien meestal een percentage van je inkomen verzekerd is, en je inkomen een stuk minder is. Echter, als je verzekering weer verhoogd moet worden, kan de verzekeraar weer opnieuw gezondheidswaarborgen vragen.Als je een uitkering hebt genoten in het verleden, dan zou dat nadelig kunnen zijn.


Artikel van de Redactie

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page