fbpx
Image
Image

Zelfstandig ondernemers met Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) steeds ouder

Ondernemers met een arbeidsongeschiktheidsverzekering worden steeds ouder. Die conclusie valt af te lezen uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). De gemiddelde leeftijd van mensen met een AOV lag de afgelopen jaren rond de 41, maar is intussen gestegen naar 42 jaar, terwijl het aandeel 'jonge' verzekerden daalt.

Het merendeel van de verzekerden (79 procent) heeft zich zowel voor rubriek A (het eerste jaar van arbeidsongeschiktheid) als voor rubriek B (de daaropvolgende jaren) verzekerd. Zo'n achttien procent had zich vorig jaar niet verzekerd voor rubriek A en slechts drie procent had geen dekking voor rubriek B. De mensen zonder A-dekking komen vooral voor in de beroepsklassen met het laagste risico op arbeidsongeschiktheid.

Vier beroepsklassen
De meeste verzekeraars hanteren een vier-beroepsklassenindeling (al is de indeling niet bij alle verzekeraars gelijk). Onder beroepsklasse 1 vallen beroepen met het minste risico op arbeidsongeschiktheid en in beroepsklasse 4 beroepen met het hoogste risico. In de cijfers over 2008 valt op dat de gemiddelde leeftijd in alle vier klassen is gestegen. Opmerkelijk is bovendien dat het aandeel verzekerden tussen de 41 en 55 jaar steeds groter wordt, terwijl het aandeel jongere mensen (tot en met 35 jaar) juist daalt. De gemiddelde 'arbeidsongeschiktheidsleeftijd' is het laagst in beroepsklasse 4 (39 jaar) en het hoogst in klasse 2 en 3 (ruim 43 jaar).

Bron : VB

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page