fbpx
Image
Image

Koolmees stelt commissie in om AO Verzekeringsplicht te onderzoeken

 Minister Koolmees van Sociale Zaken heeft het onderwerp nog even voor zich uit geschoven: de verzekeringsplicht voor zzp’ers. In een brief aan de Tweede Kamer liet hij gisteren weten een onafhankelijke commissie in te zullen stellen om de consequenties van een verplichte AOV te onderzoeken. Volgens Koolmees zijn er echter nog steeds alternatieven te bedenken die de voorkeur hebben.

Koolmees stelt commissie in om AOV-plicht te onderzoeken
Het voorstel van werkgeversorganisatie AWVN om een aov-plicht in te stellen, wil Koolmees niet nader bespreken in afwachting van de resultaten van de commissie. In plaats daarvan zet hij uiteen waar volgens hem de knelpunten liggen in het huidige beleid en wat er volgens hem aan te doen is. Koolmees volgt daarin de gesprekken met het Verbond van Verzekeraars. Het programma ‘Bevorderen keuzegedrag’ moet zzp’ers aanzetten om zich te verzekeren.

“Verzekeraars verwachten veeleer dat de verzekeringsgraad zal toenemen wanneer het uitstelgedrag van zelfstandigen en het onderschatten van het risico wordt voorkomen”, schrijft Koolmees in de brief.

Druk
Volgens de NOS neemt de druk op de coalitiepartijen toe om meer te doen dan alleen bewustwordingscampagnes. Alleen coalitiepartijen VVD en D66 zijn geen voorstander van een basisbescherming voor zelfstandigen. CDA en ChristenUnie willen dat wel, maar houden zich aan het regeerakkoord. GroenLinks, PvdA en SP bereiden volgens de NOS een gezamenlijke motie voor om dat aan te kaarten. Ze zouden daarbij gesteund worden door de PVV, Denk en 50plus.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page