fbpx
Image
Image

Aanklacht tegen AOV verzekeringswereld: Willem Bol presenteert zijn boek Costen ende Baete

Wat hoop je te bereiken met het boek?
Dat er Bad Faith-wetgeving in Nederland gaat zoals in de Amerika, overigens gebaseerd op het Rijnlandse model. Maar dat ook de politiek deze uitwassen gaat aanpakken. Ingrijpt in de cultuur van ‘Wij van WC eend adviseren WC-eend’. “Prachtige convenanten, afspraken, beloftes, maar de inkt is nog niet droog en men gaat door waar men mee bezig was. Ons kent ons, dus weinig te duchten van tuchtrecht en anderszins. Als je naar de andere kwesties in het boek kijkt zie je eenzelfde patroon, zonder uitzondering.”

Gelijk hebben en gelijk krijgen, gaat het laatste jou juridisch gezien nog gebeuren?
“Ik ben hoopvol gestemd.De cassatie loopt, Tuchtraad Verbond van Verzekeraars idem dito en daarnaast nog wat Kifid-zaken. Ook zien wij nog een aantal andere mogelijkheden waar ik vooralsnog niets over kan en wil zeggen.”

Er lopen behalve de cassatie ook nog procedures bij Kifid, waaronder tegen je voormalige adviseur. Wat verwijt je hem?
“Samengevat komt het neer op het verzaken van zijn zorgplicht. De tussenpersoon heeft de facto het laten lopen en heeft geen enkele actie ondernomen onder meer wat betreft de opstelling door Generali. Gelet op het feit dat de kwestie nog bij het Kifid loopt, kan ik er verder niet verder op ingaan.”

Waarom was je op het moment dat je arbeidsongeschikt raakte zo royaal daarvoor verzekerd?
“Ik heb destijds alle polissen – die al liepen – overhandigd aan de tussenpersoon. Deze heeft op basis van deze polissen en mijn salaris geconstateerd dat er een gat zou zijn bij een aov-situatie. Hij heeft alles overlegd met Generali en deze hebben samen het verzekerd bedrag bepaald wat nog nodig was. Die polis is toen afgesloten en de bijbehorende premies voldaan. Ik ben afgegaan op zijn beoordeling en die van Generali wat betreft het AOV-gat. Om na 3 jaar te hebben betaald in procedures te betogen dat ik zou zijn oververzekerd…”

Wat heb je in ruim 5 jaar bakkeleien met verzekeraars van deze branche geleerd?
Dat zij er alles aandoen om je weerstand te breken. Dat de gezondheid achteruit holt door hun toedoen interesseert ze in het geheel niet. Dat je alles kwijt bent, dat alles onder spanning komt te staan, het maakt ze- om in dit tijdsgewricht maar te zeggen – geen pepernoot uit. Frauduleuze en dubieuze artsen, trucjes in de rechtszaal, mistgordijnen leggen, de waarheid geweld aan doen, rommelen met een vonnis van de rechtbank en bij voortduring de verzekerde beschimpen en belasteren. Om zodoende hun positie te versterken. Dat zie je ook bij de andere genoemde kwesties in het boek. Contactverboden, beschuldigen van stalking, noem maar op. Je volgen, detectives inzetten, je gangen nagaan met de bedoeling je te laten stoppen. Men spreekt over transparantie en maar hanteert met verve non-transparantie. Als ik een fraudeur zou zijn, had ik dan de publiciteit gezocht, een boek geschreven ? Natuurlijk niet, dan was ik mij diep gaan zitten schamen onder een tafel met een vergiet op de kop. Dat Generali al een aantal keren heeft aangeboden de kwestie te schikken met gesloten beurzen zegt genoeg. Dat ze geen aangifte hebben gedaan tegen mij als fraudeur idem dito.”

Gaat het boek jou en je gezin de winter doorhelpen?
“Niet in geldelijke zin. Wel in de zin dat er een boek ligt wat klip en klaar de misstanden blootlegt in de wereld van verzekeraars. Niet alleen over mijn zaak maar over vele andere zaken en hoe ook andere instanties de handen er rap van aftrekken. Wij hebben in dit land te maken met een wegkijk not my business cultuur. Ja, er zijn andere plannen. Ik kan daar nog niet veel over zeggen, maar het is niet klaar met dit boek.”

Boek besteld Wordt Vervolgd! Arnoud Wennekus

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page