fbpx
Image
Image

Movir past zwangerschapsdekking aan en starterskorting, premie niet omhoog...

movir Movir past zwangerschapsdekking aanMovir herziet de voorwaarden van de Beroeps-AOV voor medische en zakelijke beroepen. Er komt een nieuwe startersregeling en de zwangerschapsuitkering wordt ingekort tot een "ruime marktconforme" dekking. "Wij zijn blij dat we ondanks de lage rentestand, de ontwikkelingen in onze schadelast en de sterke feminisering geen premieverhogingen voor 2016 doorvoeren", aldus directeur Louis van Drunen.

Voor een aantal specifieke groepen voert Movir zelfs een premieverlaging door. Dit betreft medisch specialisten, anesthesiemedewerkers, operatieassistenten, radiodiagnostisch laboranten, orthopedagogen, logopedisten, psychologen en diëtisten met een langlopende beroeps-AOV met eindleeftijd 65, 66 en 67 jaar en eigenrisicotermijn van 360 dagen. Ook verzekerden met deze beroepen met een polis met eindleeftijd 67 jaar en een eigenrisicotermijn van 720 dagen betalen een lagere premie.
Op een aantal punten past Movir de voorwaarden aan. Zo is het beroepscriterium verruimd en is een uitkering bij adoptie en orgaandonatie toegevoegd. De uitsluiting van gebreken of persoonlijkheidsstoornissen komt te vervallen. Daarnaast is het optierecht aangepast. "Een keer per kalenderjaar kunnen verzekerden het verzekerde dagbedrag met maximaal tien procent verhogen. Gedurende drie maanden voor de optiedatum moet de verzekerde volledig arbeidsgeschikt zijn geweest", aldus Van Drunen. Voor bestaande verzekerden gelden de nieuwe voorwaarden per contractvervaldatum.

Inperking zwangerschapsdekking Movir AOV

Door de sterke feminisering en de lage rentestand in combinatie met de schadelast heeft Movir besloten de duur van de zwangerschapsuitkering per 1 januari 2016 met twee weken in te korten. "We boden de ruimste uitkeringstermijn in de markt en brengen dit terug tot een ruime marktconforme dekking", aldus Van Drunen. Verzekerden met een uitgerekende bevallingsdatum tot veertig weken na hun contractvervaldatum kunnen nog gebruikmaken van de huidige zwangerschapsregeling.

Aanpassing startersregeling

De startersregeling wordt aangepast. Per 1 januari 2016 ontvangen nieuwe verzekerden met een 5-jaarscontract 25 procent premiekorting in het eerste jaar, 15 procent in het tweede jaar en 10 procent in het derde jaar. Bij een 1-jaarscontract ontvangen verzekerden alleen in het eerste jaar een korting van 25 procent.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page