fbpx
Image
Image

Adviseer bij AOV proactief bij verandering van risico’s



Samenwonen heeft in veel opzichten dezelfde impact als trouwen.
Scheiden

Een op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. De gemiddelde duur van een huwelijk op het moment van scheiden is 14 jaar. De gemiddelde leeftijd van de man is op het moment van scheiden 45 jaar en die van de vrouw 42 jaar. Zeker als er ook kinderen in het spel zijn is de financiële consequentie vaak groot. De behoefte aan financiële zekerheid kan veranderen als uw relatie alimentatie moet betalen.
Geboorte van een kind

In Nederland is het gemiddeld aantal kinderen per gezin 1,7. Een kind kost ongeveer 17% van het besteedbare gezinsinkomen, twee kinderen kosten ongeveer 26%. Het belang van financiële zekerheid neemt hierdoor toe.

Kind gaat studeren

De gemiddelde kosten voor een HBO/WO-studie zijn per situatie afhankelijk. Een uitwonende student geeft in vier jaar ongeveer € 53.000,- uit en heeft recht op een totale basisbeurs van ongeveer € 13.000,-. De overige studiefinanciering is inkomensafhankelijk. Studerende kinderen kunnen voor een forse kostenpost zorgen.
Verhuizen

Nederlanders verhuizen gemiddeld zeven keer in hun leven. Vaak gaan ze dan duurder wonen, soms ook goedkoper. En dat heeft gevolgen voor de behoefte aan financiële zekerheid.
Overlijden partner

In 2013 was 16% van de overledenen jonger dan 65 jaar. Een overlijden heeft altijd financiële gevolgen voor de achterblijver. Het kan de financiële slagkracht van een ondernemer sterk beïnvloeden.
Pensioen

De AOW-leeftijd schuift op naar 67+. Veel AOV’s hebben echter nog een maximale eindleeftijd van 65 jaar. Zo ontstaat er wellicht een ongewenst inkomensgat. Uw relatie kan overwegen zijn AOV over te sluiten naar een AOV met een eindleeftijd van 67 jaar.
Ontwikkelingen binnen de onderneming, zoals wijziging van:
- activiteiten;
- werkgebied (bijv. uitbreiding
naar het buitenland);
- aantal werknemers;
- rechtsvorm. Hoewel deze wijzigingen niet of moeilijk te kwantificeren zijn, zijn dit juist wijzigingen die aanleiding zijn voor het aanpassen van een AOV. Bepaalde wijzigingen zoals activiteiten of werken in het buitenland moeten verplicht gemeld worden. Dit is beschreven in de polisvoorwaarden van de AOV.
Faillissement

In 2013 waren er ruim 12.000 faillissementen in Nederland. Als een ondernemer te maken krijgt met een faillissement dan kan dit gevolgen hebben voor zijn inkomen en dus ook voor de hoogte van het verzekerde bedrag op de AOV. In sommige situaties moet de AOV ook opgezegd worden, omdat er geen grond meer is voor de verzekering.
Combinatie ondernemerschap en loondienst

Eén op de vijf ZZP’ers werkt ook in loondienst. Als uw relatie gedeeltelijk in loondienst gaat werken, hoeft hij voor dat deel van zijn inkomen geen individuele AOV-dekking meer te hebben. Andersom kan het ook zo zijn dat uw relatie zijn werk in loondienst opzegt waardoor het verstandig kan zijn om de dekking op de AOV uit te breiden.

Met dank aan De Goudse (bron)

Deze website is  SSL beveiligd 

©2024 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals? Wilt u teruggbeld?

WhatsApp Chat & Terugbel Service
Close and go back to page