Image
Image

Er zijn verschillende soorten van advies en bemiddeling (bron www.consumentenbond.nl)

consumentenbond-15--59


Er zijn verschillende soorten van advies en bemiddeling. Welke je kiest is onder andere afhankelijk van kennis en ervaring. De 3 belangrijkste mogelijkheden staan hier beschreven. (bron www.consumentenbond.nl)

Advies en bemiddeling door een onafhankelijke tussenpersoon

Je weet niet welk product het beste aansluit bij jouw financiële situatie. Je kennis over financiële producten is beperkt en je wilt geen groot risico lopen om het verkeerde product af te sluiten.De tussenpersoon kan producten van verschillende aanbieders vergelijken. Je betaalt de tussenpersoon voor het advies, ook als je geen product sluit.


Advies en bemiddeling door één aanbieder
Ook hier geldt dat je zelf de kennis niet voldoende hebt of daar niet de tijd voor wilt nemen. Het verschil is dat je alleen advies krijgt over de producten van de betreffende aanbieder. Je betaalt de aanbieder voor het advies.


Zelf afsluiten (execution only)
Als je voldoende kennis hebt, kun je zelf producten vergelijken. Afsluiten kan rechtstreeks bij de betreffende aanbieder, of via een financieel dienstverlener die ook bemiddeling aanbiedt. Je betaalt dan alleen voor de bemiddeling (tussenpersoon) of distributie (aanbieder).

De aanbieder toetst vooraf of je over voldoende kennis en ervaring beschikt om het product zonder advies af te sluiten. Als de toets niet positief is, beslis je zelf of je toch het product zonder advies afsluit. Deze toets is niet verplicht bij uitvaart- en overlijdensrisicoverzekeringen.

In de praktijk zijn er verschillende varianten, zoals online advies. Bedenk goed wat voor jouw situatie het beste is. Alles zelf doen bespaart je geld op korte termijn. Maar bij verkeerde keuzes kan het op lange termijn juist veel geld kosten.

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page