Image
Image

Hoe is de financiële zelfredzaamheid zzp'ers


De Kamer van Koophandel heeft met het Nibud een laagdrempelige test ontwikkeld die zzp'ers en kleine ondernemers snel inzicht geeft in hun geldzaken. Deze Grip-op-Geld test houdt ondernemers een spiegel voor en zet ze aan meer bezig te zijn met het op orde brengen van de privé en zakelijke financiën en wijst ze op relevante hulpmiddelen.

Ondernemers harder getroffen
Ondernemers worden harder getroffen door de recessie en hebben een grotere kans op armoede dan werknemers. Van de huishoudens met een ondernemer als kostwinner leeft 12% onder de armoedegrens, tegen 3% van de huishoudens met een kostwinner in loondienst*. Extra risico lopen alleenstaande ondernemers en niet-westerse allochtone ondernemers.

Grip belangrijk
Grip, inzicht en overzicht op geldzaken zijn belangrijk om financieel zelfredzaam te zijn. Veel ondernemers laten hun financiën door een accountant of boekhouder uitvoeren. Daardoor zijn ze zich soms minder bewust van hun financiële situatie en hun eigen omgang met geld. Perceptie en uiteindelijke gedrag blijken nogal eens uit elkaar liggen. De test Grip-op-Geld wijst ze hier dan op: www.kvk.nl/geldtest

De test heeft uiteindelijk als doel er voor te zorgen dat minder ondernemers onnodig door financiële problemen stoppen met hun onderneming.

Bedrijfsgegevens

aov-zzp.nl is onderdeel van: 
Tune Financial Planning

Bezoekadres: (alleen op afspraak)

Rode gebouw waarop "Zuidstede" staat
Zadelstede 10  | De Pionier (4e verdieping nr. 5)

3431 JZ NIEUWEGEIN

030 - 6 30 88 30
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

AFM vergunning: 12002591

Deze website is  SSL beveiligd 

©2019 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services