Image
Image

Starters AOV: Alles over startende zelfstandigen en een arbeidsongeschiktheidsverzekering (3/5)

Wanneer en op welke manier verzekert de verzekeraar de starter anders?

Dit verschil heeft voornamelijk te maken met de keuze die je maakt als ondernemer om een sommen- -of een schadeverzekering aan te vragen. De beste manier om je te kunnen verzekeren die de meeste zekerheid geeft is een sommenverzekering en geen schadeverzekering. Het verschil leggen we graag uit:

AOV voor starters : De sommenverzekering

Een sommenverzekering is een verzekering die, in tegenstelling tot de schadeverzekering, niet tot doel heeft opgelopen schade te vergoeden. In plaats hiervan keert de sommenverzekering het van tevoren afgesproken bedrag uit, de verzekerde som op je polisblad.  Geen correcties dus.

Overigens is het wel zo dat als je voor een deel arbeidsongeschikt of ziek bent, je ook maar voor een deel een uitkering krijgt. Kun je de helft vanje werkzaaamheden niet doen (bijvoorbeeld niet autorijden met een gebroken been) dan ben je voor de helft arbeidsongeschikt en krijg je voor 50% van het verzekerd bedrag een uitkering. Dit geldt ook voor de schadeverzekering overigens, alleen komt daar nog een correctiemogelijkheid bij.

Kortom bij de sommenverzekering  krijg je gewoon een uitkering als je ziek bent en hoef je geen inkomstenverlies aan te tonen qua inkomen.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering verzekering: 

AOV voor starters : De schadeverzekering?

Bij de schadeverzekering vergoedt de verzekeraar de inkomensschade die ontstaat als gevolg van arbeidsongeschiktheid.

Deze schade zal aangetoond dienen te worden. Jouw ziekte moet dus een terugval in inkomen laten zien. Er moet bij ziekte vastgesteld worden hoeveel van je werkzaamheden je niet meer kan uitvoeren én er zal bij uitkering actief cijfers aangeleverd worden, waaruit de terugval van jouw inkomen blijkt. Ook worden in sommige gevallen ook inkomsten uit andere bronnen meegenomen in de correctie. Denk aan huuropbrengsten, uit garage(s) of andere verhuurd onroerend goed. Daarom, als het even kan dus de sommenverzekering!

 

  Alles over het afsluiten van een AOV voor startende zelfstandige ondernemers artikelen

 

Deze website is  SSL beveiligd 

©2020 Dreamview | Designed, Developed & Hosted by DreamView ICT & Internet Services

Hallo! Welkom ondernemer! Vraag over AOV verzekering voor zelfstandig Professionals?

WhatsApp Service
Close and go back to page